קרם שוקולד, פיצפוצים פריכים וקציפת יולו שוקולד לבן | השף הלבן

קרם שוקולד, פיצפוצים פריכים וקציפת יולו שוקולד לבן

מאת: תמי פיליפ
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קרם שוקולד, פיצפוצים פריכים וקציפת יולו שוקולד לבן
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל8-10 מנות:
קרם שוקולד:
  • 1 כוס (200 מ״ל) חלב תנובה
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קקאו איכותי
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
  • 3 חלמונים
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
קראנץ פצפוצים:
  • 150 גרם שוקולד לבן חלבי
  • 3 כפות חמאת בוטנים/מחית נוגט
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 1 כוסות פצפוצי אורז/קורנפלקס שבור
לקציפת יולו שוקולד לבן:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 2 גביעי (246 גרם) מעדן YOLO שוקולד לבן
  • 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים קרם שוקולד:

  • 02.

    שמים בסיר חלב, 1/4 כוס שמנת, תמצית וניל וקקאו ומבשלים עד לסף רתיחה.

  • 03.

    במקביל טורפים בקערה סוכר, קורנפלור וחלמונים. כאשר החלב רותח יוצקים מחצית ממנו לקערת החלמונים, מערבבים ומחזירים את התערובת לאש להמשך בישול תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.

  • 04.

    מסירים מהאש, מערבבים עם השוקולד עד שהוא נמס, מצמידים לקרם יריעת ניילון שתכסה אותו ותמנע היווצרות קרום ומצננים לטמפרטורת החדר.

  • 05.

    מקציפים מכל שמנת למרקם יציב, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את קרם השוקולד המבושל. ממלאים את הקרם בכוסות ומקפיאים למשך כשעה.

  • 06.

    מכינים קראנץ׳ פיצפוצים:

  • 07.

    שמים בסיר שוקולד, חמאת בוטנים/מחית נוגט וחמאה ומבשלים עד המסה.

  • 08.

    מסירים מהאש, מערבבים עם פצפוצי אורז/קורנפלקס ושוטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 09.

    מקפיאים במשך כחצי שעה ואז שוברים את התערובת לפירורים ומפזרים על שכבת קרם השוקולד.

  • 10.

    מכינים קציפת יולו:

  • 11.

    מקציפים שמנת מתוקה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים יולו שוקולד לבן ואינסטנט פודינג.

  • 12.

    מעבירים את הקציפה לשקית זילוף ומזלפים תלולית גבוהה על המנה.

  • 13.

    שומרים במקרר עד להגשה.

  • 14.

    טיפ: כדי לקרר במהירות את קרם השוקולד ולהתקדם לשלב הבא, מומלץ לשטח אותו בסיום הבישול על מגש מרופד בנייר אפיה או ניילון ובכך לזרז את פעולת הקירור.

הכנת? כאן מדרגים
(0)