קרם שוקולד, פיצפוצים פריכים וקציפת יולו שוקולד לבן - השף הלבן

קרם שוקולד, פיצפוצים פריכים וקציפת יולו שוקולד לבן

מאת: תמי פיליפ
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קרם שוקולד, פיצפוצים פריכים וקציפת יולו שוקולד לבן
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8-10 מנות:

קרם שוקולד:
  • 1 כוס (200 מ״ל) חלב תנובה
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קקאו איכותי
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שטוחות קורנפלור
  • 3 חלמונים
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
קראנץ פצפוצים:
  • 150 גרם שוקולד לבן חלבי
  • 3 כפות חמאת בוטנים/מחית נוגט
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 1 כוסות פצפוצי אורז/קורנפלקס שבור
לקציפת יולו שוקולד לבן:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 2 גביעי (246 גרם) מעדן YOLO שוקולד לבן
  • 2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים קרם שוקולד:

  • 02.

    שמים בסיר חלב, 1/4 כוס שמנת, תמצית וניל וקקאו ומבשלים עד לסף רתיחה.

  • 03.

    במקביל טורפים בקערה סוכר, קורנפלור וחלמונים. כאשר החלב רותח יוצקים מחצית ממנו לקערת החלמונים, מערבבים ומחזירים את התערובת לאש להמשך בישול תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.

  • 04.

    מסירים מהאש, מערבבים עם השוקולד עד שהוא נמס, מצמידים לקרם יריעת ניילון שתכסה אותו ותמנע היווצרות קרום ומצננים לטמפרטורת החדר.

  • 05.

    מקציפים מכל שמנת למרקם יציב, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את קרם השוקולד המבושל. ממלאים את הקרם בכוסות ומקפיאים למשך כשעה.

  • 06.

    מכינים קראנץ׳ פיצפוצים:

  • 07.

    שמים בסיר שוקולד, חמאת בוטנים/מחית נוגט וחמאה ומבשלים עד המסה.

  • 08.

    מסירים מהאש, מערבבים עם פצפוצי אורז/קורנפלקס ושוטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 09.

    מקפיאים במשך כחצי שעה ואז שוברים את התערובת לפירורים ומפזרים על שכבת קרם השוקולד.

  • 10.

    מכינים קציפת יולו:

  • 11.

    מקציפים שמנת מתוקה, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים יולו שוקולד לבן ואינסטנט פודינג.

  • 12.

    מעבירים את הקציפה לשקית זילוף ומזלפים תלולית גבוהה על המנה.

  • 13.

    שומרים במקרר עד להגשה.

  • 14.

    טיפ: כדי לקרר במהירות את קרם השוקולד ולהתקדם לשלב הבא, מומלץ לשטח אותו בסיום הבישול על מגש מרופד בנייר אפיה או ניילון ובכך לזרז את פעולת הקירור.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.