שטרודל קרם שקדים ותפוחים מקורמלים בבצק עלים - השף הלבן

שטרודל קרם שקדים ותפוחים מקורמלים בבצק עלים

שילוב נדיר את טעמים ומרקמים והכי חשוב! קל לכנה ומתאים לכל המשפחה

מאת: אדווה רויז
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שטרודל קרם שקדים ותפוחים מקורמלים בבצק עלים
צילום: אדווה רויז

המרכיבים ל 10 מנות:

מצרכים:
  • בצק עלים חמאה של מעדנות
קרם שקדים:
  • 100 ג׳ חמאה רכה
  • 150 ג׳ שקדים טחונים/קמח שקדים
  • 100 ג׳ אבקת סוכר
  • כפית משחת וניל
  • ביצה 1
תפוחים:
  • 2 תפוח מסוג סמיט קלוף וחתוך לקוביות
  • 30 ג׳ חמאה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית קינמון
  • לציפוי- שקדים פרוסים וגפרורים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הבצק לילה במקרר

  • 02.

    מכינים קרם שקדים- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת חלקה

  • 03.

    מכינים מלית תפוחים- במחבת מביאים לרתיחה את כל המרכיבים למשך 7 דק׳, עוצרים בישול כשהתפוח עוד מעט קשה

  • 04.

    מרכיבים ואופים- פותחים את הבצק ומסמנים חלוקה של 3 חלקים לאורך, בעזרת גלגלת פיצה עושים פסים בחלק הימני והשמאלי והאמצע נשאר שלם (אני מעבירה את הגלגלת פיצה ככה שאני חותכת את ימין, מדלגת על האמצע וממשיכה לשמאל)

  • 05.

    במרכז הבצק מניחים 2/3 מכמות הקרם שקדים

  • 06.

    מעל מוזגים את התערובת שקדים

  • 07.

    סוגרים את הבצק שתי וערב, כל פעם חתיכה 1 באה למרכז פעם מימין ופעם משמאל

  • 08.

    מברישים בביצה, את ה-1/3 קרם שקדים הנותר מורחים מעל הביצה ומעל מפזרים שקדים פרוסים וגפרורים

  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש לטורבו, 190 מעלות בערך 30 דק׳

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.