קרם יוגורט ותותי שדה | השף הלבן

קרם יוגורט ותותי שדה

קינוח מפנק מאחד הפירות הטעימים ביותר של החורף!

מאת: דנית סולומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרם יוגורט ותותי שדה
צילום: יהודה סולומון

המרכיבים ל6 מנות:

  • 3 בקבוקים (ליטר וחצי) יוגורט עזים פיראוס
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל
  • 200 גרם תותי שדה מרוסקים (במעבד מזון או בבלנדר מוט) למחית חלקה
  • 200 גרם תותי שדה יפים, חתוכים לקוביות
  • אפשרות לעיטור: עלי נענע טריים, שטופים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים מסננת גדולה המונחת מעל קערה ביריעת כותנה גדולה (בד צפוף, לא טטרה). מערבבים כף סוכר לתוך היוגורט ויוצקים למסננת. מרימים את שולי הבד וקושרים מעל היוגורט. תולים את צרור היוגורט מעל קערה, סוחטים קלות ומשהים לטפטוף למשך 3 שעות, או עד שכמות הנוזלים בקערה מגיעה ל־

  • 02.

    5 כוסות (625 מ"ל).

  • 03.

      מעבירים את היוגורט המנוקז לקערת המיקסר, מוסיפים את יתרת הסוכר, תמצית וניל ואבקת פודינג ומערבלים היטב עד לקבלת קרם סמיך וחלק.

  • 04.

    מוסיפים את מחית התותים בהדרגה, תוך ערבול, עד לפיזור אחיד.

  • 05.

    מסדרים שכבות של קרם יוגורט וקוביות תות בגביעים אישיים שקופים או בכלי הגשה גדול. מעטרים בתותים ובעלי נענע.

הכנת? כאן מדרגים
(0)