פודינג אורז וניל קר עם גרנולה ופירות | השף הלבן

פודינג אורז וניל קר, גרנולה ופירות

קבלו ארוחת בוקר נהדרת או נישנוש נהדר ובריא באמצע היום

מאת: אודי ברקן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנרק

המרכיבים ל4 מנות:

  • 3 כפות סילאן
  • 1 כפית מחית או תמצית וניל
  • חצי כפית קינמון ( לא חובה )
  • לגרנולה
  • 200 גרם שיבולת שועל רגילה
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 100 גרם פקאנים קצוצים
  • 50 גרם שבבי קוקוס
  • כפית קינמון
  • 2 כפות מעדן סויה BIO תנובה במתיקות מעודנת
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 100 גרם משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
להגשה
  • בננה חתוכה לקוביות
  • תותים פרוסים או אוכמניות
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • 1 כף דבש
  • חצי כוס אורז עגול לריזוטו
  • 1 ליטר משקה סויה תנובה בטעם וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הפודינג בסיר ומבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות עד שמסמיך.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 02.

    מעבירים לכלים אישיים ומקררים היטב.

  • 03.

    מכינים את הגרנולה: מחממים תנור ל150 מעלות.מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים.

  • 04.

    בקערה קטנה נפרדת מערבבים את מעדן הסויה, הסילאן והשמן. מזלפים מעל החומרים היבשים ומערבבים היטב. מעבירים ומשטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 05.

    אופים בתנור עד השחמה ( כ-40 דקות ) וכל 10 דקות מערבבים ומשטחים את התערובת שוב.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מוסיפים את המשמשים מעל וצולים עוד כ-5 דקות. מקררים ושומרים במקום יבש.מגישים לכל סועד פודינג אורז, חופן גרנולה ופירות חתוכים. מזלפים מעט דבש.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)