פודינג אורז וניל קר, גרנולה ופירות
קבלו ארוחת בוקר נהדרת או נישנוש נהדר ובריא באמצע היום
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנרק
המרכיבים ל4 מנות:
- 3 כפות סילאן
- 1 כפית מחית או תמצית וניל
- חצי כפית קינמון ( לא חובה )
- לגרנולה
- 200 גרם שיבולת שועל רגילה
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 100 גרם פקאנים קצוצים
- 50 גרם שבבי קוקוס
- כפית קינמון
- 2 כפות מעדן סויה BIO תנובה במתיקות מעודנת
- 4 כפות דבש
- 3 כפות שמן קנולה
- 100 גרם משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
להגשה
- בננה חתוכה לקוביות
- תותים פרוסים או אוכמניות
- חופן עלי נענע קצוצים
- 1 כף דבש
- חצי כוס אורז עגול לריזוטו
- 1 ליטר משקה סויה תנובה בטעם וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי הפודינג בסיר ומבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות עד שמסמיך.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים לכלים אישיים ומקררים היטב.
-
03.
מכינים את הגרנולה: מחממים תנור ל150 מעלות.מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים.
-
04.
בקערה קטנה נפרדת מערבבים את מעדן הסויה, הסילאן והשמן. מזלפים מעל החומרים היבשים ומערבבים היטב. מעבירים ומשטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
05.
אופים בתנור עד השחמה ( כ-40 דקות ) וכל 10 דקות מערבבים ומשטחים את התערובת שוב.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את המשמשים מעל וצולים עוד כ-5 דקות. מקררים ושומרים במקום יבש.מגישים לכל סועד פודינג אורז, חופן גרנולה ופירות חתוכים. מזלפים מעט דבש.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים