פבלובות אישיות טבעוניות במילוי קרם סויה וניל
פבלובות טבעוניות וחגיגיות שמכינים עם מרכיב מפתיע במיוחד! מתכון של שקמה יעקבי מתוך חוברת שבועות שיקבל את כל תשומת הלב בשולחן השבועות שלכם
המרכיבים ל15-20 יחידות:
- 1 ו-1/3 כוסות (290 גרם) מים מקופסת שימורים של גרגירי חומוס (עדיף כזו עם 8 גרם חלבון)
- 1/4 כפית חומץ
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
- 1 כף קורנפלור
- 1/2 גביע (125 גרם) ממרח סויה תנובה Alternative בטעם טבעי
- 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית 24% השף הלבן
- 3 כפות (30 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 150 גרם פירות אדומים "סנפרוסט" (תותים / פירות יער / אוכמניות / פטל וכדומה) מוקפאים (אין צורך להפשיר)
- 2 כפות עלי נענע טריים
הוראות הכנה:
-
01.
הפבלובות: מחממים את התנור ל-100 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
02.
יוצקים לסיר את מי החומוס ומבשלים על להבה גבוהה, עד שהם מצטמצמים בחצי ומגיעים למשקל של 145 גרם (חשוב! את מי החומוס יש לשקול לפני הבישול ואחריו ולכן מידי כמה דקות מעבירים לכלי ושוקלים מחדש עד שהמים מגיעים למשקל הרצוי).
-
03.
מעבירים את מי החומוס לקערת המערבל עם החומץ ומקציפים 5-4 דקות במהירות גבוהה, לקצף אחיד ולבן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, 1/4 מהכמות בכל פעם, ומקציפים 20-10 שניות בין הוספה להוספה. ממשיכים ומקציפים עוד 5 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב ובוהק. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים עוד דקה.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים על נייר האפייה, במרווחים גדולים, עיגולים שטוחים בקוטר 6-5 ס"מ. יוצרים לכל עיגול שוליים גבוהים כך שתיווצר מעין קערית שטוחה.
-
05.
אופים כשעתיים ורבע, עד שעיגולי המרנג מתנתקים בקלילות מנייר האפייה (אם המרנג עדיין לח ולא מתנתק בקלות ממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות ובודקים שוב). מוציאים ומניחים לצינון.
טיימר מופעל
-
06.
הקרם: מעבירים את קרם הסויה והקצפת הצמחית למקפיא ל-5 דקות. יוצקים אותם לקערת המערבל, מוסיפים את אבקת האינסטנט פודינג ומקציפים כ-2 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבל מוס יציב.
טיימר מופעל
-
07.
ממלאים כל פבלובה בכף גדושה מהמילוי, מקשטים בפירות אדומים ועלי נענע. מגישים.
-
08.
טיפ: את גרגירי החומוס אפשר להקפיא לשימוש נוסף – במרקים, בתבשילים, בממרחים וכל שימוש אחר.