עוגת מוס שוקולד לבן
קינוח טעים ומרשים לחובבי השוקולד הלבן (אבל לא רק…)
המרכיבים ל12 פרוסות:
- 125 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
- 2 כפות קקאו
- 75 גרם חמאה מומסת, פושרת
- 350 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק מאוד
- 3 כפות חלב
- 1 כפית ליקר תפוזים
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 חבילה (400 גרם) פטל קפוא, מופשר
- 2-3 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבסיס: במיכל מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם הקקאו לאבקה דקה (כ-1 כוס). מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית, מכסים ומניחים במקרר לייצוב לפחות 1 שעה.
-
02.
הכנת המוס: בקערת מתכת גדולה שמים את השוקולד הלבן, החלב והליקר, וממיסים על אמבט מים ("בן מארי") תוך ערבוב רצוף, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים לחום פושר-חמים.
-
03.
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מקפלים 1/4 מהקצפת לתערובת השוקולד, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לקצפת. יוצקים לתבנית. מכסים ומייצבים במקרר כמה שעות או ללילה.
-
04.
הכנת רוטב הפטל: במיכל מעבד מזון מעבדים את הפטל למחית חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים היטב. מסננים את הרוטב במסננת, כדי להיפטר מהגרגרים הקשים.
-
05.
מעבירים סכין קטנה חמה (טבולה במים חמים ומנוגבת) סביב השוליים של התבנית ומשחררים את הקפיץ. פורסים לפרוסות דקות בסכין חמה ומגישים עם רוטב פטל ליד.