עוגת גלידת אוראו
ענבל רובין מפנקת אותנו במתכון לגלידה טעימה בהכנה בייתית
המרכיבים ל12 מנות:
- 170 גרם עוגיות אוראו
- 50 גרם חמאה מומסת
- 220 גרם עוגיות אוראו שבורות
- 200 מ"ל חלב מרוכז
- 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות של 250 מ"ל)
- כפית תמצית וניל
- 12 חצאי עוגיות אוראו
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבסיס:בעזרת בלנדר/ בלנדר מוט או מעבד מזון מרסקים את עוגיות האוראו לפירורים במרקם של חול. מוסיפים להם את החמאה המומסת ומערבבים.מעבירים לתבנית, משטחים ושולחים למקפיא לכ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
להכנת הגלידה:מתחילים בהקצפת השמנת המתוקה.במיקסר יד או מיקסר עם מקצף מקציפים את השמנת המתוקה כ-2 דקות במהירות בינונית גבוהה ומוסיפים בהדרגה את החלב המרוכז ותמצית הווניל.
טיימר מופעל
-
03.
ממשיכים להקציף עוד כ-2-3 דקות עד שמתקבל קצף אוורירי ורך (מזכיר קצת עננים).מוסיפים את שברי עוגיות האוראו ומערבבים לאט עד להטמעת העוגיות בקצפת.
טיימר מופעל
-
04.
להרכבת העוגה:מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים אליה את תערובת הגלידה.מיישרים את התבנית ומסדרים מעל את חצאי העוגיות, סוגרים בניילון נצמד ושולחים למקפיא ל-8 עד 12 שעות.
-
05.
מוציאים מהמקפיא, חותכים ומגישים. *ניתן להגיש עם סירופ שוקולד, נוטלה או סתם לאכול עם כפית ישר מהתבנית*