מתכון עוגת גלידת אוראו | השף הלבן

עוגת גלידת אוראו

ענבל רובין מפנקת אותנו במתכון לגלידה טעימה בהכנה בייתית

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גלידת אוראו

המרכיבים ל12 מנות:

לבסיס:
  • 170 גרם עוגיות אוראו
  • 50 גרם חמאה מומסת
לגלידה:
  • 220 גרם עוגיות אוראו שבורות
  • 200 מ"ל חלב מרוכז
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות של 250 מ"ל)
  • כפית תמצית וניל
לקישוט:
  • 12 חצאי עוגיות אוראו

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבסיס:בעזרת בלנדר/ בלנדר מוט או מעבד מזון מרסקים את עוגיות האוראו לפירורים במרקם של חול. מוסיפים להם את החמאה המומסת ומערבבים.מעבירים לתבנית, משטחים ושולחים למקפיא לכ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    להכנת הגלידה:מתחילים בהקצפת השמנת המתוקה.במיקסר יד או מיקסר עם מקצף מקציפים את השמנת המתוקה כ-2 דקות במהירות בינונית גבוהה ומוסיפים בהדרגה את החלב המרוכז ותמצית הווניל.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    ממשיכים להקציף עוד כ-2-3 דקות עד שמתקבל קצף אוורירי ורך (מזכיר קצת עננים).מוסיפים את שברי עוגיות האוראו ומערבבים לאט עד להטמעת העוגיות בקצפת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    להרכבת העוגה:מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים אליה את תערובת הגלידה.מיישרים את התבנית ומסדרים מעל את חצאי העוגיות, סוגרים בניילון נצמד ושולחים למקפיא ל-8 עד 12 שעות.

  • 05.

    מוציאים מהמקפיא, חותכים ומגישים. *ניתן להגיש עם סירופ שוקולד, נוטלה או סתם לאכול עם כפית ישר מהתבנית*

הכנת? כאן מדרגים
(470)