מתכון עוגת גלידת אוראו | השף הלבן

עוגת גלידת אוראו

ענבל רובין מפנקת אותנו במתכון לגלידה טעימה בהכנה בייתית

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גלידת אוראו

המרכיבים ל 12 מנות:

לבסיס:
  • 170 גרם עוגיות אוראו
  • 50 גרם חמאה מומסת
לגלידה:
  • 220 גרם עוגיות אוראו שבורות
  • 200 מ"ל חלב מרוכז
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות של 250 מ"ל)
  • כפית תמצית וניל
לקישוט:
  • 12 חצאי עוגיות אוראו

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הבסיס:בעזרת בלנדר/ בלנדר מוט או מעבד מזון מרסקים את עוגיות האוראו לפירורים במרקם של חול. מוסיפים להם את החמאה המומסת ומערבבים.מעבירים לתבנית, משטחים ושולחים למקפיא לכ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    להכנת הגלידה:מתחילים בהקצפת השמנת המתוקה.במיקסר יד או מיקסר עם מקצף מקציפים את השמנת המתוקה כ-2 דקות במהירות בינונית גבוהה ומוסיפים בהדרגה את החלב המרוכז ותמצית הווניל.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    ממשיכים להקציף עוד כ-2-3 דקות עד שמתקבל קצף אוורירי ורך (מזכיר קצת עננים).מוסיפים את שברי עוגיות האוראו ומערבבים לאט עד להטמעת העוגיות בקצפת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    להרכבת העוגה:מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים אליה את תערובת הגלידה.מיישרים את התבנית ומסדרים מעל את חצאי העוגיות, סוגרים בניילון נצמד ושולחים למקפיא ל-8 עד 12 שעות.

  • 05.

    מוציאים מהמקפיא, חותכים ומגישים. *ניתן להגיש עם סירופ שוקולד, נוטלה או סתם לאכול עם כפית ישר מהתבנית*

הכנת? כאן מדרגים
(473)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.