מתכון מעדן מוס שוקולד וקצפת | השף הלבן

מעדן מוס שוקולד וקצפת

מוס שוקולד עשיר וקל להכנה, קינוח מפנק לשעות חורף קרות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מעדן מוס שוקולד וקצפת
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל6 מנות:

למוס שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר (מינימום 70% מוצקי קקאו), קצוץ
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
לקצפת:
  • 1 כוס שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 1 כפית סוכר
להגשה:
  • אבקת קקאו, פולי קקאו או פירות יער

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים את השמנת המתוקה לכדי קצפת יציבה.

  • 02.

    ממיסים את השוקולד: מניחים בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים או במיקרוגל. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.

  • 03.

    מקפלים את הקצפת לשוקולד בעדינות עד לתערובת אחידה.

  • 04.

    יוצקים את המוס לכוסות הגשה אישיות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למספר שעות.

  • 05.

    לפני ההגשה, מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את הסוכר ומקציפים כמה שניות נוספות. מניחים כף קצפת מעל המוס ומגישים בתוספת אבקת קקאו, פולי קקאו או פירות יער.

הכנת? כאן מדרגים
(184)