מלבי פיסטוק תות וקדאיף של עדי קלינגהופר - השף הלבן

מלבי פיסטוק תות וקדאיף של עדי קלינגהופר

עדי קלינהופר שמרה בקנאות על המתכון הסודי שלה למלבי, אבל אז ביקשנו ממש יפה… מתכון קל לקינוח מנצח שכולם יאהבו.

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מלבי פיסטוק תות וקדאיף של עדי קלינגהופר
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל 6 מנות:

מצרכים
  • 500 מ"ל חלב ( 1/2 ליטר )
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפות גדושות מחית פיסטוק
  • 1 כפית מי ורדים
לקדאיף
  • 125 גרם שערות קדאיף
  • 70 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
לקישוט
  • סירופ תות/פטל
  • תותים טריים
  • פיסטוק טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים עם המלבי - בקערה קטנה מניחים 1/2 כוס חלב וקורנפלור ומערבבים היטב, מניחים בצד.

  • 02.

    בסיר מניחים חלב, שמנת מתוקה, קורנפלור, סוכר מי ורדים וטורפים היטב. מוסיפים את מחית הפיסטוק טורפים שוב ומביאים לרתיחה. טורפים עד הסמכה עדינה.

  • 03.

    מעבירים את המלבי לכוסות הגשה אישיות (בעזרת מד ליטר או מצקת) ומקררים לפחות 4 שעות.

  • 04.

    עוברים לקדאיף – מניחים את שיערות הקדאיף על קרש חיתוך . בעזרת סכין / מספריים חותכים את שיערות הקדאיף לרצועות קטנות.

  • 05.

    במחבת רחבה מניחים את החמאה, וממיסים על להבה נמוכה.

  • 06.

    לאחר מכן מוסיפים את שיערות הקדאיף, נעזרים במזלג ומתחילים לעטוף את כל שיערות הקדאיף בחמאה ולא מפסיקים לערבב כל הזמן (חשוב מאוד).

  • 07.

    כאשר הקדאיף מתחיל לקבל צבע זהבהב זה הזמן להוסיף את אבקת הסוכר, ממשיכים לטגן ולערבב כל הזמן על להבה נמוכה עד קירמול מלא של שיערות הקדאיף , עד שמגיעים לצבע זהוב (היו סבלניים).

  • 08.

    את שיערות הקדאיף מניחים בצד לצינון.

  • 09.

    לאחר צינון המלבי עוברים להרכבתו - מוזגים סירופ פטל/ תות למלבי. מניחים תותים טריים, קדאיף מקורמל ומעל פיסטוק גרוס ואוכלים! המלבי נשמר סגור במקרר במשך כ- 4 ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(24)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.