מלבי ברוטב פירות יער | השף הלבן

מלבי ברוטב פירות יער

כשהשמש יוקדת בחוץ בחום ובלחות של הקיץ הישראלי, אין כיף יותר מלהתחבא ליד המזגן ולהצטנן במלבי קר, טעים ומרענן

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שני בריל עיצוב: טל סיון ציפורין

המרכיבים ל 8 מנות:

  • קוקוס טחון
  • פיסטוקים קצוצים
למלבי:
  • 1 ליטר חלב
  • 3/4 כוס פחות כף (140 גרם) סוכר
  • 1 מקל וניל או כפית מחית וניל
  • 1 גביע (250 מ"ל ) שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס (100 גרם ) קורנפלור, מנופה
  • 1 כפית תמצית ורדים, או לפי הטעם
לרוטב פירות יער:
  • 1 שקית (300 גרם )תערובת פירות יער מוקפאים, "סנפרוסט"
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כפות (25 מ"ל)מיץ מלימון טרי
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 1/2 1 כפיות קורנפלור

הוראות הכנה:

  • 01.

    למלבי: יוצקים לסיר חלב, סוכר וגרגירים ממקל וניל או מחית וניל ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. בינתיים מערבבים בקערה נפרדת שמנת מתוקה עם קורנפלור מנופה עד לקבלת לתערובת חלקה.

  • 02.

    מוסיפים את השמנת לחלב החם בהדרגה תוך טריפה, ומבשלים תוך עירבוב רצוף כשתי דקות עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מערבבים פנימה מי ורדים ומחלקים לכוסות הגשה.מעבירים למקרר לכמה שעות עד להתייצבות.

  • 03.

    לרוטב פירות יער: שמים בסיר פירות יער קפואים, סוכר, מיץ לימון ו-60 מ"ל (4 כפות) מכמות המים ומבשלים כך שהפירות מפרישים נוזלים והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים  את הלהבה. מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור עם כמות המים הנותרת ובוחשים לתוך הסיר.

  • 04.

    מבשלים את הרוטב 3-2 דקות עד להסמכה תוך ערבוב, מצננים ומחלקים לכוסות ההגשה . לפני ההגשה מפזרים בכל כוס קוקוס טחון ופיסטוקים קצוצים לעיטור.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.