{recipe_name} - טעים וקל להכנה | השף הלבן

בקלאווה פיסטוק מסקרפונה

המתכון הזה מוכיח שאפשר להכין קינוח וואו בקלות! שילוב גבינת המסקרפונה בקינוח המסורתי הוא טוויסט מקורי ויעניק לביס קרמיות שתעבוד היטב עם פריכות הבצק.

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בקלוואה פיסטוק מסקרפונה
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל 21 יחידות:

  • 2 כוסות חלב תנובה
  • 2 כפות סוכר
  • 5 כפות סולת
  • 3 כפות גדושות גבינת מסקרפונה של "השף הלבן"
  • 1 חבילה (14 יחידות) עלי פילו "מעדנות" מופשרת על פי הוראות היצרן
  • 200 גרם חמאה מומסת להברשה
  • 200 גרם פיסטוק טחון
  • לסירופ סוכר:
  • 300 גרם מים
  • 200 גרם סוכר
  • מיץ מחצי לימון
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

         מתחילים עם המלית – לקלחת רחבה מוסיפים חלב, סולת, סוכר ומסקרפונה.

  • 02.

         מבשלים על להבה נמוכה וטורפים עד הסמכה.

  • 03.

         מעבירים את המלית לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעתיים.

  • 04.

         מחממים תנור ל-180 מעלות, במצב סטטי.

  • 05.

         מתחילים בהרכבה - מניחים על משטח עבודה דף פילו, מברישים בחמאה מומסת, מפזרים פיסטוק טחון ומעל מניחים דף פילו נוסף.

  • 06.

         מברישים במעט חמאה.

  • 07.

         מתחילים בעיצוב הצורה: בצד הצר של הדף מניחים 3 כפיות של פיסטוק טחון. מעל כל עיגול פיסטוק מניחים כפית מהמלית ומגלגלים 2 גילגולים.

  • 08.

         מקווצ'צ'ים מעט את החלק הצר מהצד השני כמו אקורדיון.

  • 09.

         לאחר הקיווצ'וץ ממשיכים לגלגל כך שנקבל גליל ובחלק העליון הדוגמא.

  • 10.

      בעזרת סכין חדה חותכים קצוות כך שנקבל 3 יחידות של בקלאווה.

  • 11.

      מברישים במעט חמאה וסוגרים את הקצוות של כל יחידה.

  • 12.

      את יחידות הבקלאווה מניחים באופן צפוף על מגש אפייה משומן היטב בחמאה.

  • 13.

      כשהמגש מלא , מברישים את הבקלאווה בחמאה בנדיבות.

  • 14.

      מכניסים לאפייה למשך 30-40 דקות או עד הזהבה מלאה של הבקלאווה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 15.

      בינתיים כשהבקלאווה בתנור מכינים את סירופ הסוכר - בקלחת מניחים סוכר, מים, לימון ומביאים לרתיחה.

  • 16.

      כשהסירופ רותח מורידים מהאש ומניחים בצד.

  • 17.

      מוציאים את הבקלאווה מאפייה, מוזגים מיד לאחר מכן את סירופ הסוכר מעל.

  • 18.

      מפזרים מעל הבקלאווה פיסטוק טחון ומניחים לצינון למשך שעה לפני ההגשה.

  • 19.

      זוללים בהנאה. בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.