מתכון אצבעות שוקולד תפוז | השף הלבן

אצבעות שוקולד תפוז

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אצבעות שוקולד תפוז

המרכיבים ל10 מנות -תבנית בגודל 20X27:

לתחתית פצפוצים:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 0.5 כוס ממרח שוקולד
  • 4 כוסות פצפוצי אורז (120 גרם)
לשכבת שוקולד:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כף ליקר תפוז

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את התחתית:

  • 02.

    במיקרוגל ממיסים שוקולד ומערבבים לתוכו את ממרח השוקולד.

  • 03.

    מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בתערובת.

  • 04.

    משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא. מכינים שכבת שוקולד תפוז: בסיר מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים קליפת תפוז וליקר ומערבבים. יוצקים על תחתית הפצפוצים ומקררים 4 שעות לפחות (או שעתיים במקפיא). פורסים בסכין טבולה במים רותחים לאצבעות.

הכנת? כאן מדרגים
(53)