אצבעות שוקולד תפוז
מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות -תבנית בגודל 20X27:
לתחתית פצפוצים:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 0.5 כוס ממרח שוקולד
- 4 כוסות פצפוצי אורז (120 גרם)
לשכבת שוקולד:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
- קליפת תפוז מגוררת
- 1 כף ליקר תפוז
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את התחתית:
-
02.
במיקרוגל ממיסים שוקולד ומערבבים לתוכו את ממרח השוקולד.
-
03.
מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בתערובת.
-
04.
משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא. מכינים שכבת שוקולד תפוז: בסיר מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים קליפת תפוז וליקר ומערבבים. יוצקים על תחתית הפצפוצים ומקררים 4 שעות לפחות (או שעתיים במקפיא). פורסים בסכין טבולה במים רותחים לאצבעות.
הכנת? כאן מדרגים