קוקאקייה - הגרסה היוונית לוופי - פאי | השף הלבן

קוקאקייה – הגרסה היוונית לוופי – פאי

קינוח שמח לגדולים ולקטנים: סנדביץ' של עוגיות רכות מצופה שוקולד וממולא בגבינת שמנת ותותים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קוקאקייה - הגרסה היוונית לוופי - פאי
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12-15 יחידות:

לעוגיות רכות:
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 1 כפית גרידת קליפת תפוז או לימון
  • 1/2 כוס יוגורט תנובה מחלב עיזים
  • 1.5 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
לקרם:
  • 1 גביע גבינת נפוליאון
  • 1 כוס תותים קצוצים
  • 4 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות חמאת תנובה
  • לעיטור: 3-4 תותים חתוכים לרבעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים היטב ביצים, סוכר ומלח בקערה. מוסיפים חמאה וגרידה וטורפים לעיסה אוורירית. מוסיפים יוגורט וטורפים. מוסיפים קמח וטורפים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מניחים עטרות נייר (מנז'טים) לאפיה בתבנית ומחממים תנור ל 200 מעלות. שמים בכל עטרת נייר כפית גדושה מהעיסה ואופים  12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין ומחלצים מהנייר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    ממיסים שוקולד וחמאה לקרם חלק. מורחים מחצית העוגיות ומניחים על רשת לצינון.

  • 04.

    מערבבים את מרכיבי הקרם בעזרת מזלג. מועכים מעט את התותים. מניחים כפית גדושה על העוגיות שלא צופו בקרם ומכסים בעוגיות המצופות, כמו סנדביץ'. מעטרים ב 1/4 תות ושומרים במקרר עד ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.