עוגיות שקדים ופיסטוקים כשרות לפסח
עוגיות שקדים במרקם עדין. פיסטוקים קצוצים מוסיפים להן פריכות וצבע. העוגיות הטעימות ונטולות הגלוטן האלה יתקבלו בברכה גם בשאר ימות השנה.
המרכיבים ל24 יחידות:
- 100 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
- 200 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 100 גרם אבקת סוכר
- ½ כפית תמצית שקדים
- 2 כפיות מחוקות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)
- 50 גרם פיסטוקים קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור בתוכנית טורבו לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). מרפדים 2 תבניות של 12 שקעים ב־24 עטרות נייר מס'
-
02.
טורפים את החמאה בקערה. מוסיפים שקדים, אבקת סוכר, תמצית שקדים וקמח תפוחי אדמה, וטורפים לבצק אחיד. מחלקים את הבצק בין עטרות הנייר (כחצי כף מידה בכל עטרת נייר). משטחים מעט כל חתיכת בצק באצבעות, וזורים עליה מעט פיסטוקים קצוצים. לוחצים על הבצק בתחתית כוס קטנה כדי לשטח אותו לעיגול שממלא את כל תחתית עטרת הנייר.
-
03.
אופים את שתי התבניות יחד במשך 8 דקות. מחליפים את מקום התבניות - עליונה למטה ותחתונה למעלה - ומסובבים אותן, כדי להבטיח אפייה אחידה. אופים במשך 5-3 דקות נוספות, עד שהעוגיות תופחות מעט ומזהיבות. מכבים את התנור. מוציאים תבנית אחת מהתנור, ובזריזות רבה לוחצים על כל עוגייה בתחתית הכוס, כדי לשטח ולהדק אותה. מוציאים את התבנית השנייה ומהדקים את העוגיות שבתוכה. מצננים את העוגיות בתבניות.
טיימר מופעל
-
04.
משחררים את העוגיות מעטרות הנייר, ומעבירים לקופסה או מסדרים במגש. מומלץ להיעזר במרית להעברת העוגיות מהקופסה או מהמגש אל צלחות ההגשה, כדי להבטיח את שלמותן (כשהן טריות מאוד הן מתפוררות בקלות. אחרי יום בקופסה הן מתקשות קצת והופכות עמידות יותר).