מתכון עוגיות שוקולד צ'יפ | השף הלבן

עוגיות שוקולד צ'יפ

עוגיות קלאסיות שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות שוקולד צ'יפ

המרכיבים ל15 מנות:

  • 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
  • ¾ כוס סוכר חום (150 גרם) (אפשר להפחית מכמות הסוכר לפי הטעם)
  • 300 גרם חמאה או מרגרינה רכה
  • 3 ביצים שלמות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח מלא (260 גרם)
  • 1/4 1 כוס קמח לבן (175 גרם)
  • 1/2 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 300 גרם שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הסוכר ואת החמאה או המרגרינה. מערבבים בקרס הגיטרה במהירות בינונית (אפשר גם לערבב ידנית בכף עץ).

  • 02.

    מוסיפים למיקסר את הביצים ותמצית הווניל תוך בחישה.

  • 03.

    מנפים את שני סוגי הקמח, הסודה לשתייה והמלח ביחד לקערה קטנה ומוסיפים למיקסר כף אחר כף, תוך בחישה במהירות איטית.

  • 04.

    מוסיפים לעיסה את השוקולד צ'יפס ומערבבים בכף עד לפיזור אחיד.

  • 05.

    בעזרת 2 כפיות מניחים גושים בגודל כפית גדושה של עיסה במרחק 4 ס"מ זה מזה, בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה.

  • 06.

    אופים בחום בינוני 180° כ-15-20 דקות, או עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מוציאים מהתנור כשהעוגיות עדיין רכות במקצת ומצננים. העוגיות יתקשו וייעשו פריכות לאחר קירור.

  • 08.

    מאחסנים בכלי אטום לאחר קירור מלא.

הידעת?

גיוון: אפשר להחליף את הסוכר החום בלבן ואת הקמח המלא בקמח לבן, או לשנות את היחס ביניהם.

הכנת? כאן מדרגים
(639)