עוגיות שוקולד צ'יפ
עוגיות קלאסיות שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים
המרכיבים ל15 מנות:
- 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
- ¾ כוס סוכר חום (150 גרם) (אפשר להפחית מכמות הסוכר לפי הטעם)
- 300 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- 3 ביצים שלמות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות קמח מלא (260 גרם)
- 1/4 1 כוס קמח לבן (175 גרם)
- 1/2 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- קורט מלח
- 300 גרם שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת המיקסר את שני סוגי הסוכר ואת החמאה או המרגרינה. מערבבים בקרס הגיטרה במהירות בינונית (אפשר גם לערבב ידנית בכף עץ).
-
02.
מוסיפים למיקסר את הביצים ותמצית הווניל תוך בחישה.
-
03.
מנפים את שני סוגי הקמח, הסודה לשתייה והמלח ביחד לקערה קטנה ומוסיפים למיקסר כף אחר כף, תוך בחישה במהירות איטית.
-
04.
מוסיפים לעיסה את השוקולד צ'יפס ומערבבים בכף עד לפיזור אחיד.
-
05.
בעזרת 2 כפיות מניחים גושים בגודל כפית גדושה של עיסה במרחק 4 ס"מ זה מזה, בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה.
-
06.
אופים בחום בינוני 180° כ-15-20 דקות, או עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים מהתנור כשהעוגיות עדיין רכות במקצת ומצננים. העוגיות יתקשו וייעשו פריכות לאחר קירור.
-
08.
מאחסנים בכלי אטום לאחר קירור מלא.
הידעת?
גיוון: אפשר להחליף את הסוכר החום בלבן ואת הקמח המלא בקמח לבן, או לשנות את היחס ביניהם.