עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
נמנעים מגלוטן ורוצים להתפנק? קבלו גרסה פריכה וללא גלוטן לעוגיות שוקולד צ'יפס קלות להכנה. זהירות סכנת התמכרות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 25 יחידות:
- 100 גרם חמאת "תנובה", רכה או מומסת
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 ביצה גדולה טרופה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס שקדים טחונים
- 1/3 כוס קמח תירס מהיר הכנה או 1/3 כוס שקדים טחונים (בנוסף למרכיב שקדים טחונים)
- 2/3 כוס קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
- 1 כוס שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם נטיפי שוקולד (או שוקולד קצוץ) מריר או חלב
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערה חמאה, שני סוגי סוכר ודבש וטורפים היטב למרקם אחיד.
-
02.
מוסיפים ביצה ווניל וטורפים לקרם אחיד.
-
03.
מערבבים בקערה נפרדת קמחים, שיבולת שועל, אבקת סודה, מלח ושוקולד.
-
04.
מוסיפים לקערת הקרם ומערבבים לתערובת אחידה.
-
05.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל-170 מעלות.
-
06.
בעזרת כף גלידה קפיצית (אם אין - 2 כפות רגילות) מניחים כדורי עיסה בתבנית במרחק 3 ס"מ זה מזה.
-
07.
אופים 12 דקות עד הזהבה קלה, מצננים 3-4 דקות ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים