עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי עוגת גבינה
עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות נימוחות עם טוויסט משוגע של מילוי עוגת גבינה המבוסס על גבינת כנען של תנובה ושוקולד לבן

המרכיבים ל 12 יחידות:
- 200 גרם חמאה תנובה
- 200 גרם סוכר חום כהה (כוס פחות 2 כפות)
- 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
- 110 גרם ביצים (כ-2 יח')
- 490 גרם קמח (3.5 כוסות)
- חצי כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 500 גרם גבינת כנען של תנובה
- 100 גרם אבקת סוכר
- כפית תמצית / מחית וניל
- 100 גרם מטבעות שוקולד לבן
- 100 גרם מטבעות שוקולד לבן
הוראות הכנה:
-
01.
למילוי נערבב את כל החומרים יחד וניצור 12 כדורים בגודל שווה.
-
02.
נעבור להכנת העוגיות, בקערה נערבב היטב חמאה רכה, סוכר חום כהה, סוכר לבן ומלח.
-
03.
נוסיף את הביצים ונאחד.
-
04.
נוסיף את הקמח והסודה ונאחד.
-
05.
נקרר את הבצק כשעה במקרר.
-
06.
לאחר הקירור נשקול כדורים של 45 גרם.
-
07.
בכל הרכבה ניקח שני כדורים, נשמן את הידיים, נשטח אותם לצורת פיתה דקה, נניח את המילוי על אחד מהם ונסגור עם השני. חשוב לחבר היטב בקצוות.
-
08.
נשטח מעט את העוגייה לצורה של "קציצת המבורגר".
-
09.
נסדר מקסימום שש עוגיות במגש תנור ונאפה ב-170 מעלות טורבו למשך 12-14 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
כשהעוגיות יוצאות מהתנור נסדר עליהן מטבעות שוקולד לבן ונצנן לפני ההגשה.