עוגיות קממבר מלוחות | השף הלבן

עוגיות קממבר מלוחות

נהדרות כחטיף – לכרסום סתם או ככיבוד לאורחים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות קממבר מלוחות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל50 עוגיות:

  • 175 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 125 גרם גבינת קממבר תנובה חתוכה לקוביות
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
גודל תבנית: 2 תבניות אפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנפים את החומרים היבשים למכל של מעבד המזון. מפעילים לשנייה בלחיצה על כפתור הפולסים כדי לערבב אותם. מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית גסה. מוסיפים את הקממבר ואת האגוזים וממשיכים לעבד לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים בפולסים רק עד שהבצק מתחיל להתאחד בגושים גדולים.

  • 02.

    הופכים את הבצק על משטח מקומח ולשים קלות לגוש אחד. מחלקים את הגוש לשני חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 20 ס"מ. עוטפים את הגלילים בניילון ומכניסים למקפיא ל־60-40 דקות - הבצק צריך להיות יציב ונוקשה אך לא קפוא וקשה מדי לחיתוך.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות בחום עליון־תחתון, 190 מעלות בתכנית טורבו. בתכנית טורבו אפשר לאפות את שתי התבניות יחד).

  • 04.

    פורסים כל גליל בצק ל־25 פרוסות בעובי 8 מ"מ. משכיבים את הפרוסות בתבניות ומשאירים רווחים ביניהן. אופים במשך 15-12 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב חיוור מאוד ותחתיתן מתחילה להשחים. אם אופים את שתי התבניות יחד בתכנית טורבו מחליפים מקומות ומסובבים כל תבנית 180 מעלות אחרי 8 דקות אפייה. אם אופים תבנית אחת בכל פעם שומרים את השנייה במקרר עד שמגיע תורה. מסובבים את התבנית אחרי 8 דקות אפייה כדי להבטיח אפייה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 05.

    מוציאים מהתנור ומעבירים את העוגיות לצינון על רשת. אורזים בקופסה אטומה. רצוי להניח להן לנוח בקופסה 24 שעות, כדי להניח לטעמים להתפתח.

הכנת? כאן מדרגים
(0)