עוגיות טחינה ושומשום
העוגיות הכי ישראליות שיש! בואו להתמכר
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נטלי לוין
עיצוב: נטלי לוין
המרכיבים ל35 יחידות:
לעוגיות:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח
- 75 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים
- 150 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 2 כפות מים קרים
- 200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
לציפוי:
- 50-60 גרם שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
02.
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, שקדים, חמאה, סוכר, וניל ומלח לתערובת פירורית.
-
03.
מוסיפים פנימה מים וטחינה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק.
-
04.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים לבצק אחיד.
-
05.
יוצקים עיגולים קטנים בגודל של אגוז מלך ומגלגלים בשומשום.
-
06.
מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
07.
אופים במשך כ-12-18 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ונסדקות מעט.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים