עוגיות חמאת בוטנים, פטל ושוקולד לבן | השף הלבן

עוגיות חמאת בוטנים, פטל ושוקולד לבן

בצק פריך על בסיס חמאה וחמאת בוטנים בציפוי קונפיטורה פטל, גנאש שוקולד לבן ומזרה סוכריות צבעוניות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות חמאת בוטנים, פטל ושוקולד לבן
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 40 יחידות:

לבסיס:
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר + מעט חמאה לשימון התבנית
  • ¼ כוס (65 גרם) חמאת בוטנים חלקה
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
  • ½ כוס קונפיטורה פטל מסוננת מגרעינים
  • 6 כפות (90 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 40 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • מזרה סוכריות צבעוניות אדום־ורוד־לבן (אפשר להחליף במזרה שוקולד)
גודל תבנית: תבנית מלבנית גדולה 38x24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים היטב בחמאה תבנית מלבנית גדולה 38x24 ס"מ (אן תבנית רבועה אחרת ששטחה דומה). מרפדים את תחתית התבנית ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    מכינים את הבסיס. מערבלים יחד חמאה, חמאת בוטנים, סוכר ותמצית וניל במשך 3-2 דקות. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנוצר בצק רך ואחיד. משטחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה. דוקרים את הבצק במזלג לאורכו ולרוחבו, ואופים במרכז התנור במשך 20 דקות או עד שהבצק זהוב ויבש למגע. מסובבים את התבנית אחרי 12 דקות, כדי להבטיח אפייה אחידה. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

    טיימר מופעל

    00:02:00
  • 03.

    מורחים את הקונפיטורה על הבצק האפוי.

  • 04.

    מכינים גנאש שוקולד. יוצקים את השמנת לקערה שמתאימה לבישול במיקרוגל, ומחממים אותה במיקרוגל במשך 30 שניות. מוסיפים את קוביות השוקולד, מערבבים ומחממים במשך 30 שניות נוספות. מערבבים שוב וטורפים עד שכל השוקולד נמס (אם יש צורך, מחממים 20-10 שניות נוספות במיקרוגל). מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף עד שהחמאה נמסה לגמרי והתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את הגנאש על הבצק המרוח בריבה, ומורחים בסכין מדורגת על כל שטח המאפה. מניחים לגנאש להתקשות למחצה לפני שזורים עליו את הסוכריות הצבעוניות. מכניסים למקרר לשעה־שעתיים, עד שהגנאש מתקשה. חותכים את המאפה ל־40 ריבועים. מאחסנים במקרר בכלי מכוסה - אם אורזים בשכבות, מפרידים ביניהן בנייר אפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.