עוגיות חמאה ללא גלוטן כחול לבן
עוגיות עדינות ופריכות. את צורת הזיגוג אפשר להתאים לארוע, אנחנו בחרנו ללכת על דגל ישראל לכבוד יום העצמאות

המרכיבים ל 40:
- 2 כוסות קמח טפיוקה
- 1/2 כוס קמח תירס
- 1/2 כפית מלח
- 175 גרם חמאה תנובה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/3 כוס אבקת סוכר
- 1 ביצה טרופה
- 150 גרם אבקת סוכר
- כ-2 כפות מים
- טיפת צבע מאכל כחול
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. אוספים לכדור, משטחים ומצננים במקרר לחצי שעה.
-
02.
מניחים נייר אפיה על משטח העבודה, מקמחים בקמח טפיוקה או קורנפלור ומעבירים אליו את הבצק. מניחים נייר אפייה על הבצק ומרדדים לעובי 4 ס"מ. מעבירים למגש ומצננים שוב במקרר.
-
03.
קורצים מלבנים (או כל צורה אחרת). לפני העברה לתבנית מומלץ שוב לצנן כדי שהעוגיות יצאו אחידות. מעבירים לתבנית ואופים 10-12 דקות עד שהשוליים מתחילים להזהיב. מצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים אבקת סוכר ומים לקרם סמיך. 1/3 מעבירים לקערית עם טיפת צבע מאכל כחול ומערבבים לקרם כחול. מעבירים את שני הזיגוגים לשקיות זילוף וחותכים פתח קטן. מזלפים על העוגיות קרם לבן ומחליקים בעזרת סכין רטובה. ממתנים כמה דקות לייבוש ומזלפים 2 פסים ומגן דוד עם הזיגוג הכחול. מצננים ומגישים.