עוגיות דבש, בייגלה ו-3 שוקולדים – עשירות בטעם | השף הלבן

עוגיות דבש, בייגלה ו-3 שוקולדים

עוגיות קלות הכנה ועשירות בטעמים בזכות כמה פטנטים: החמאה – ממיסים וממשיכים לחמם עד שמקבלים חמאה חומה מה שמעניק טעם עמוק ומעט מעושן, מתבלים בקפה ומשלבים מתוק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות דבש, בייגלה ו-3 שוקולדים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל30-25:

לרכישה >>
מצרכים:
  • 200 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס דבש
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית אבקת קפה נמס
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/2 כוס (75 גרם) שוקולד מריר קצוץ
  • 1/2 כוס (75 גרם) שוקולד חלב קצוץ
  • 1/2 כוס (75 גרם) שוקולד לבן קצוץ
  • 1 כוס ביגלה קצוץ גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים את החמאה בסיר קטן. 

  • 02.

    ממשיכים לחמם גם אחרי שהיא נמסה עד שצבעה מעמיק ויש כתמים חומים. מסירים מהאש.

  • 03.

    מוסיפים דבש וסוכר, מערבבים ומצננים.

  • 04.

    מוסיפים ביצים, וניל, קפה, קינמון ומלח וטורפים.

  • 05.

    מערבבים בקערה קמח, סודה, שוקולדים ובייגלה.

  • 06.

    מוסיפים את בלילת הביצים ומערבבים.

  • 07.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרחק 2-3 ס"מ זה מזה.

  • 08.

    אופים כ 12 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)