עוגיות בוטנים | השף הלבן

עוגיות בוטנים

עוגיות ילדות, שאימא שלי הייתה נוהגת לאפות בקיבוץ, ועד היום אהובות עלי במיוחד.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות בוטנים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 60-70:

  • 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1 ביצה גדולה
  • 100 + 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם בוטנים גרוסים (לא קלויים)
  • 1 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים את השמרים בחלב. מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים את תערובת החלב והשמרים, ביצה ו־100 גרם חמאה. מערבבים ולשים לבצק חלק. נותנים לבצק לנוח ולתפוח מעט (אפשר גם לכסות בניילון ולשמור לילה במקרר). לשים שוב ומחלקים לשני חלקים שווים.

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים 3-2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה.

  • 03.

    מרדדים כל חלק לעלה דק. מורחים כל עלה ב־75-50 גרם חמאה רכה, וזורים עליו חצי מכמות הבוטנים וחצי מכמות הסוכר. מגלגלים לגלילה הדוקה. פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי 1-½1 ס"מ.

  • 04.

    משכיבים את הפרוסות בתבניות המרופדות ומקפידים להשאיר רווחים ביניהן. אופים במשך 20-15 דקות, או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב עמוק (אם אופים את כל התבניות יחד בתוכנית טורבו, מחליפים מקומות אחרי 12 דקות ומסובבים את התבניות 180 מעלות). מצננים את העוגיות לגמרי, משחררים מהתבנית בעזרת מרית ומעבירים לקופסאות אטומות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.