משולשי שוקולד צ'יפס | השף הלבן

משולשי שוקולד צ'יפס

מכינים שתי מגה־עוגיות שוקולד צ'יפס בתבניות פאי, וחותכים אותן למשולשים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
משולשי שוקולד צ'יפס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל16-24:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 2 כפות מחוקות סולת
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כפית קינמון טחון
  • 200 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
  • ½ כף (7.5 מ"ל) תמצית וניל
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס מסוג משובח ככל האפשר (עדיפים צ'יפס מהסוג הגדול יותר)
  • ½1 טבלאות (150 גרם) שוקולד חלב קצוץ לקוביות של 5 מ"מ
  • ½ כוס (50 גרם) חצאי שקדים מולבנים קצוצים גס (לא הכרחי)
גודל תבנית: שתי תבניות פאי מתפרקות בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים קלות 2 תבניות פאי מתפרקות בקוטר 24 ס"מ. מנפים יחד קמח, קורנפלור, סולת, סודה לשתייה וקינמון.

  • 02.

    מערבלים יחד בקערה חמאה, שני סוגי סוכר ותמצית וניל במשך 2 דקות. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד. מוסיפים לבצק שלושה־רבעים מכמות השוקולד צ'יפס והשוקולד הקצוץ ומערבבים בכף.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מחלקים את הבצק בין שתי התבניות. מורחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה ומחליקים את פניו בסכין מדורגת. בסכין חדה חותכים כל עיגול בצק ל־8 או ל־12 משולשים. מפזרים על משולשי הבצק את השוקולד צי'פס ואת השוקולד הקצוץ הנותרים וזורים שקדים קצוצים. מהדקים קלות.

  • 04.

    אופים במשך 12 דקות ומסובבים את התבנית 180 מעלות - אם אופים שתי תבניות יחד בתוכנית טורבו, גם מחליפים מקומות. אופים במשך 8 דקות נוספות או עד שמרכז הבצק יבש למגע. מצננים. חותכים מחדש לאורך סימני החיתוך המוקדם. משחררים מהתבניות ומאחסנים בכלי סגור היטב.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)