ממתק הודי (פרה)
מתכון להכנת ממתק עשוי חלב, חמאה, הל, זעפרן ופיסטוקים, מתכון השאוב ממסורת המטבח ההודי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 50 ממתקים:
- חצי קילו אבקת חלב
- 2 חבילות חמאה
- 2 מיכלי שמנת
- כוס סוכר
- חצי כפית הל טחון
- פיסטוקים לקישוט
- טיפה צבע מאכל צהוב (לא חובה)
- זעפרן
הוראות הכנה:
-
01.
באש גבוהה ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת + הסוכר וכל הזמן בוחשים.
-
02.
מוסיפים טיפה צבע מאכל + זעפרן.
-
03.
לאחר מכן מוסיפים את אבקת החלב ובוחשים מהר שלא יהיה גושים, בערך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוספים את ההל ובוחשים בערך עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
נותנים לזה להתקרר ומתחלים לעשות עיגולים ובאמצע שמים פיסטוקים (שוברים לשניים). במידה והבצק נדבק לידים, ניתן לשמן את היד במעט חמאה.
הכנת? כאן מדרגים