ממתק הודי (פרה)
מתכון להכנת ממתק עשוי חלב, חמאה, הל, זעפרן ופיסטוקים, מתכון השאוב ממסורת המטבח ההודי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל50 ממתקים:
- חצי קילו אבקת חלב
- 2 חבילות חמאה
- 2 מיכלי שמנת
- כוס סוכר
- חצי כפית הל טחון
- פיסטוקים לקישוט
- טיפה צבע מאכל צהוב (לא חובה)
- זעפרן
הוראות הכנה:
-
01.
באש גבוהה ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת + הסוכר וכל הזמן בוחשים.
-
02.
מוסיפים טיפה צבע מאכל + זעפרן.
-
03.
לאחר מכן מוסיפים את אבקת החלב ובוחשים מהר שלא יהיה גושים, בערך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוספים את ההל ובוחשים בערך עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
נותנים לזה להתקרר ומתחלים לעשות עיגולים ובאמצע שמים פיסטוקים (שוברים לשניים). במידה והבצק נדבק לידים, ניתן לשמן את היד במעט חמאה.
הכנת? כאן מדרגים