מתכון ממתק הודי (פרה) | השף הלבן

ממתק הודי (פרה)

מתכון להכנת ממתק עשוי חלב, חמאה, הל, זעפרן ופיסטוקים, מתכון השאוב ממסורת המטבח ההודי

מאת: כרמלה בהלקר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ממתק הודי (פרה)

המרכיבים ל 50 ממתקים:

  • חצי קילו אבקת חלב
  • 2 חבילות חמאה
  • 2 מיכלי שמנת
  • כוס סוכר
  • חצי כפית הל טחון
  • פיסטוקים לקישוט
  • טיפה צבע מאכל צהוב (לא חובה)
  • זעפרן

הוראות הכנה:

  • 01.

    באש גבוהה ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת + הסוכר וכל הזמן בוחשים. 

  • 02.

    מוסיפים טיפה צבע מאכל + זעפרן. 

  • 03.

    לאחר מכן מוסיפים את אבקת החלב ובוחשים מהר שלא יהיה גושים, בערך 20 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מוספים את ההל ובוחשים בערך עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    נותנים לזה להתקרר ומתחלים לעשות עיגולים ובאמצע שמים פיסטוקים (שוברים לשניים). במידה והבצק נדבק לידים, ניתן לשמן את היד במעט חמאה.

הכנת? כאן מדרגים
(216)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.