מתכון ממתק הודי (פרה) | השף הלבן

ממתק הודי (פרה)

מתכון להכנת ממתק עשוי חלב, חמאה, הל, זעפרן ופיסטוקים, מתכון השאוב ממסורת המטבח ההודי

מאת: כרמלה בהלקר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ממתק הודי (פרה)

המרכיבים ל50 ממתקים:

  • חצי קילו אבקת חלב
  • 2 חבילות חמאה
  • 2 מיכלי שמנת
  • כוס סוכר
  • חצי כפית הל טחון
  • פיסטוקים לקישוט
  • טיפה צבע מאכל צהוב (לא חובה)
  • זעפרן

הוראות הכנה:

  • 01.

    באש גבוהה ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת + הסוכר וכל הזמן בוחשים. 

  • 02.

    מוסיפים טיפה צבע מאכל + זעפרן. 

  • 03.

    לאחר מכן מוסיפים את אבקת החלב ובוחשים מהר שלא יהיה גושים, בערך 20 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מוספים את ההל ובוחשים בערך עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    נותנים לזה להתקרר ומתחלים לעשות עיגולים ובאמצע שמים פיסטוקים (שוברים לשניים). במידה והבצק נדבק לידים, ניתן לשמן את היד במעט חמאה.

הכנת? כאן מדרגים
(216)