טארט שמנת סניקרדודלס
עוגיות הסוכר והקינמון האמריקאיות מקבלות טוויסט לא צפוי והופכות לטארט שמנת חגיגי וטעים במיוחד. מתכון של נטלי לוין מחוברת שבועות שלא כדאי לפספס
המרכיבים ל 12-16 מנות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק מעדנות מופשר
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24%
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה תנובה 5%
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון טחון
- קורט מלח
- 3 ביצים בגודל L
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת של פעם 27%
- 2 כפות אבקת סוכר
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים את התבנית היטב. מקמחים את משטח העבודה, פותחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית, בעובי 4-3 מ"מ.
-
02.
מעבירים את הבצק המרודד לתבנית ומהדקים היטב לדפנות ולבסיס. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור ל-170 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא, מניחים על הקלתית נייר אפייה ומניחים עליו משקולות אפייה או קטניות. אופים 15 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מסירים את המשקולות ואופים עוד 10-8 דקות, עד שהקלתית מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון כ-15 דקות. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
טיימר מופעל
-
05.
בינתיים, מכינים את המלית: שמים בקערה בינונית את הגבינות, הסוכר, תמצית הווניל, הקינמון והמלח וטורפים היטב.
-
06.
מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח וטורפים לעיסה אחידה.
-
07.
יוצקים את המלית על הקלתית האפויה ומיישרים בעדינות.
-
08.
אופים 18-12 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין מעט רוטטת במרכזה. מוציאים ומכבים את התנור.
טיימר מופעל
-
09.
הציפוי: שמים בקערה קטנה את השמנת ואבקת הסוכר. יוצקים את הציפוי על גבי הטארט החם ומחליקים. מעבירים לתנור הכבוי ל-5 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים את הטארט מהתנור ומעבירים מיד למקרר, לצינון של 6-5 שעות לפחות.
-
11.
שמים בקערית את הסוכר והקינמון ומערבבים. מפזרים על הטארט.
-
12.
מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
13.
בתאבון!