חיתוכיות לוטוס
הקפה יהיה רק תירוץ למטרה העיקרית – לאכול מהעוגיות הפריכות והטעימות מאוד־מאוד האלה. שילוב נפלא בין ממרח הלוטוס לבצק אגוזים, שמייצר עוגיות שקשה להפסיק לזלול
המרכיבים ל24 חיתוכיות:
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- ½ כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 100 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם אגוזי פקאן
- 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
- 3-2 כפות מים קרים
- 1 צנצנת (400 גרם) ממרח עוגיות "לוטוס"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.
-
02.
מכינים את הבצק: מנפים קמח, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר למכל של מעבד המזון. מוסיפים חצי מכמות הפקאנים ומפעילים בלחיצות על כפתור הפולסים כדי לרסק את האגוזים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורי בצק כמעט אחידים בגודל בינוני - אם הפירורים עדינים מדי, אפשר להוסיף כף מהמים כדי לקבל פירורים גסים יותר. מורידים ¾ כוס פירורים לקערה קטנה ושומרים בצד. מוסיפים את המים לבצק שנותר במעבד המזון וממשיכים לעבד לבצק שמתאסף בגושים גדולים מסביב ללהבים.
-
03.
משטחים את הבצק בשכבה אחידה בתבנית המוכנה. ודוקרים אותו במזלג לאורכו ולרוחבו. קוצצים דק את הפקאנים הנותרים, ומערבבים עם פירורי הבצק השמורים. מפזרים את הפירורים בתבנית קטנה. מניחים את התבנית המלבנית על רשת במדף האמצעי של התנור. מניחים את תבנית הפירורים במדף התחתון של התנור. אופים במשך 10 דקות. מוציאים את תבנית הפירורים מהתנור, וממשיכים לאפות את הבצק שבתבנית המלבנית במשך 7-5 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב קלות. מפרידים ומפוררים את הפירורים האפויים שבתבנית הקטנה בעזרת מזלג.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את בסיס הבצק האפוי מהתנור, ומכוונים את חום התנור לבינוני נמוך (160 מעלות). מפזרים כפיות מלאות של ממרח הלוטוס על בסיס הבצק החם, ומשהים 3-2 דקות, כדי להניח לממרח להתרכך. מורחים את ממרח הלוטוס בשכבה אחידה על בסיס הבצק, וזורים עליו את פירורי הבצק והפקאנים. מחזירים את התבנית לתנור, ואופים במשך 15-12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי (ביום חם כדאי להכניס את התבנית למקרר לכחצי שעה כדי להקל את החיתוך).
טיימר מופעל
-
05.
חותכים את המאפה ל־24 מרובעים. משחררים בזהירות מנייר האפייה, ומסדרים במגש או בקופסה. מפרידים בין השכבות בנייר אפייה.