גלגלי חלב ושקדים
עוגיות מבצק שמנת־שקדים פריך ונהדר ממולא בנוגט, בריבת חלב ובשקדים. משתדלים לא לחסל הכול ברגע שמצטנן – אי־אפשר להפסיק לאכול מהן.

המרכיבים ל 40 עוגיות:
- ¼2 כוסות (280 גרם) קמח
- 3 שקיקים (3x10 גרם) סוכר וניל
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 30 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 100 גרם חמאת "תנובה" (קרה ללישה במעבד מזון; בטמפרטורת החדר ללישה ביד או במיקסר)
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
- 40 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
- 4 כפות ממרח נוגט חלב (קונים בסופרמרקט)
- 10 כפות ריבת חלב פרימיום (מחלב ומסוכר בלבד, בלי שומן צמחי ותוספות אחרות)
- 70 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 1 כפית קינמון טחון
הוראות הכנה:
-
01.
לשים בצק חלק מכל מצרכי הבצק - במעבד המזון, במיקסר או ביד. מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
-
02.
מחלקים את גוש הבצק לשניים וצרים מכל חלק מלבן שטוח. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה שמידותיו 30x24 ס"מ. על כל עלה: מורחים חצי מכמות החמאה - משאירים פס נקי לאורך אחת הצלעות הארוכות של העלה, 2 כפות ממרח נוגט ואחר כך 5 כפות (כפות מידה!) ריבת חלב. זורים חצי מכמות השקדים הטחונים ובוזקים ½ כפית קינמון.
-
03.
מרטיבים את פס השוליים הנקי ממלית במעט מים כדי שיידבק היטב לגלילה. מגלגלים כל עלה בצק לגלילה מהודקת מכיוון הצלע הארוכה עם המלית לעבר פס השוליים המורטב - אפשר להיעזר בנייר. פורסים את הגלילה ל־20 פרוסות ומשכיבים אותן בתבניות המרופדות. משאירים רווחים בין הפרוסות.
-
04.
אופים במשך 30-25 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מצננים. אם אופים כל תבנית לחוד שומרים את התבנית השנייה במקרר עד שמגיע תורה; אם אופים את שתי התבניות יחד בתכנית טורבו מחליפים מקומות אחרי 15 דקות ומסובבים כל תבנית 180 מעלות. מאחסנים בקופסאות אטומות.
טיימר מופעל