מתכון גלגלי חלב ושקדים | השף הלבן

גלגלי חלב ושקדים

עוגיות מבצק שמנת־שקדים פריך ונהדר ממולא בנוגט, בריבת חלב ובשקדים. משתדלים לא לחסל הכול ברגע שמצטנן – אי־אפשר להפסיק לאכול מהן.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלגלי חלב ושקדים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 40 עוגיות:

  • ¼2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 3 שקיקים (3x10 גרם) סוכר וניל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 30 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 100 גרם חמאת "תנובה" (קרה ללישה במעבד מזון; בטמפרטורת החדר ללישה ביד או במיקסר)
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" 27%
למלית:
  • 40 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
  • 4 כפות ממרח נוגט חלב (קונים בסופרמרקט)
  • 10 כפות ריבת חלב פרימיום (מחלב ומסוכר בלבד, בלי שומן צמחי ותוספות אחרות)
  • 70 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 1 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    לשים בצק חלק מכל מצרכי הבצק - במעבד המזון, במיקסר או ביד. מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).

  • 02.

    מחלקים את גוש הבצק לשניים וצרים מכל חלק מלבן שטוח. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח לעלה שמידותיו 30x24 ס"מ. על כל עלה: מורחים חצי מכמות החמאה - משאירים פס נקי לאורך אחת הצלעות הארוכות של העלה, 2 כפות ממרח נוגט ואחר כך 5 כפות (כפות מידה!) ריבת חלב. זורים חצי מכמות השקדים הטחונים ובוזקים ½ כפית קינמון.

  • 03.

    מרטיבים את פס השוליים הנקי ממלית במעט מים כדי שיידבק היטב לגלילה. מגלגלים כל עלה בצק לגלילה מהודקת מכיוון הצלע הארוכה עם המלית לעבר פס השוליים המורטב - אפשר להיעזר בנייר. פורסים את הגלילה ל־20 פרוסות ומשכיבים אותן בתבניות המרופדות. משאירים רווחים בין הפרוסות.

  • 04.

    אופים במשך 30-25 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מצננים. אם אופים כל תבנית לחוד שומרים את התבנית השנייה במקרר עד שמגיע תורה; אם אופים את שתי התבניות יחד בתכנית טורבו מחליפים מקומות אחרי 15 דקות ומסובבים כל תבנית 180 מעלות. מאחסנים בקופסאות אטומות.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.