בלונדיז רחת־לוקום ופקאנים | השף הלבן

בלונדיז רחת־לוקום ופקאנים

חיתוכיות צבעוניות טעימות, שיישמרו לאורך זמן אם תאחסנו אותן בקופסה אטומה במקרר

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בלונדיז רחת־לוקום ופקאנים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות (הסוג הרגיל, טבלאות שקונים בסופרמרקט)
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 3 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • ⅛ כפית אבקת אפייה
  • קורט נדיב של מלח
  • 50 גרם פקאנים קצוצים לחתיכות בינוניות
  • 175 גרם רחת לוקום אדומה טעימה, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ (בוזקים כפית קורנפלור בזמן החיתוך, כדי למנוע הדבקות)
גודל תבנית: עוגה 20x33 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית מלבנית 30x23 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.

  • 02.

    ממסים יחד חמאה, שמנת ושוקולד בסיר מעל להבה נמוכה מאוד. מסירים מהאש וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים סוכר וסוכר וניל וטורפים היטב.מצננים מעט, מוסיפים את הביצים, וטורפים היטב לתערובת אחידה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, וטורפים רק עד שכל הקמח נבלע והתערובת אחידה.

  • 03.

    מערבבים פנימה חצי מכמות הפקאנים וחצי מכמות הרחת־לוקום, ומעבירים לתבנית. משטחים לשכבה בעובי אחיד. מפזרים למעלה את שארית האגוזים וקוביות הרחת. אופים במרכז התנור במשך כ־25 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים ומרכזה קפיצי למגע. מצננים וחותכים לריבועים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)