אוזני המן ממולאות דובדבנים
"אוזניים" בעלות אופי שונה לגמרי משל אוזני ההמן הרגילות – קלילות יותר, ממולאות בתערובת דובדבנים מענגת מתוקה־חמצמצה, במיטבן ביום האפייה
המרכיבים ל50 יחידות:
- ¾1 כוסות (220 גרם) קמח
- קורט מלח
- 50 גרם אבקת סוכר
- 30 גרם שקדים מולבנים טחונים
- 100 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה 15% "תנובה"
- 200 גרם דובדבנים מתוקים "סנפרוסט", יש להפשיר מראש ולסנן מנוזלים.
- 250 גרם מלית דובדבנים למאפים (קונים בסופרמרקט)
- 1 כף קורנפלור
- 1 כף סוכר
- אבקת סוכר לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק. שמים את כל המצרכים במעבד המזון (או במיקסר גדול שוו הגיטרה מורכב עליו) ומעבדים לבצק חלק וגמיש. מוציאים את הבצק ממעבד המזון, משטחים לדסקית, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה כדי שייתייצב.
-
02.
מכינים את המלית. קוצצים את הדובדבנים המופשרים לרבעים, מסננים ומערבבים עם מלית הדובדבנים. מערבבים את הקורנפלור עם הסוכר ובוחשים לתוך התערובת.
-
03.
מרפדים 2 תבניות שטוחות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) - עדיף בתכנית טורבו כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול וסוגרים לצורת אוזן המן - משאירים פתח במרכז ומדביקים היטב את שולי הבצק. מרדדים מחדש את השאריות.
-
04.
מסדרים את אוזני ההמן בתבניות ואופים במשך 25 דקות או עד שהבצק מקבל גוון חום־זהוב. מצננים בתבניות. בוזקים אבקת סוכר ומעבירים למגש.טיפ: מעוניינים לקצר את ההכנה? השתמשו בבצק פריך של "מעדנות" ודלגו על שלב הכנת הבצק
טיימר מופעל