מתכון שושני שמרים שוקולד עם זיגוג לבן | השף הלבן

שושני שמרים שוקולד עם זיגוג לבן

עוגת השמרים האהובה בגרסה טבעונית

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שושני שמרים שוקולד עם זיגוג לבן
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

לבצק:
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס מים
  • 1/2 כוס משקה סויה או שקדים "תנובה"
  • 1/3 כוס שמן
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית קינמון או קליפת לימון מגוררת או תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
למילוי שוקולד:
  • 1 מעדן סויה בטעם שוקולד "תנובה"
  • 1 כף קקאו
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר גס או קצוץ
לזיגוג:
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 2-3 כפות משקה קוקוס שקדים "תנובה"
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 או 2 אינגלישקייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מערבל. בעזרת וו הלישה מערבבים ידנית לעיסה גושית (כדי למנוע התעופפות קמח כשמפעילים את המערבל). מרכיבים את וו הלישה ומערבלים כ 5-6 דקות לבצק גמיש ואחיד. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד השבצק מכפיל נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל של כ 40*30 ס"מ ובעובי של כ 3/4 ס"מ. מורחים את המעדן על הבצק, מפזרים קקאו, סוכר ושוקולד.

  • 03.

    מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין חדה חותכים מקטעים של כ 3-4 ס"מ. מעמידים את המקטעים בתבנית המשומנת במרחק של כ

  • 04.

    5-2 ס"מ זה מזה. מכסים בנילון ומניחים ליד התנור המתחמם לכ 20 דקות עד שהשבלולים תופחים. אופים כ 25 דקות עד שהעוגה מזהיבה. מצננים כ 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מערבבים אבקת סוכר ומשקה סויה או שקדים לעיסה. מזלפים על העוגה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.