מתכון שושני שמרים שוקולד עם זיגוג לבן | השף הלבן

שושני שמרים שוקולד עם זיגוג לבן

עוגת השמרים האהובה בגרסה טבעונית

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שושני שמרים שוקולד עם זיגוג לבן
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12:

לבצק:
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס מים
  • 1/2 כוס משקה סויה או שקדים "תנובה"
  • 1/3 כוס שמן
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית קינמון או קליפת לימון מגוררת או תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
למילוי שוקולד:
  • 1 מעדן סויה בטעם שוקולד "תנובה"
  • 1 כף קקאו
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר גס או קצוץ
לזיגוג:
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 2-3 כפות משקה קוקוס שקדים "תנובה"
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 או 2 אינגלישקייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מערבל. בעזרת וו הלישה מערבבים ידנית לעיסה גושית (כדי למנוע התעופפות קמח כשמפעילים את המערבל). מרכיבים את וו הלישה ומערבלים כ 5-6 דקות לבצק גמיש ואחיד. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד השבצק מכפיל נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל של כ 40*30 ס"מ ובעובי של כ 3/4 ס"מ. מורחים את המעדן על הבצק, מפזרים קקאו, סוכר ושוקולד.

  • 03.

    מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין חדה חותכים מקטעים של כ 3-4 ס"מ. מעמידים את המקטעים בתבנית המשומנת במרחק של כ

  • 04.

    5-2 ס"מ זה מזה. מכסים בנילון ומניחים ליד התנור המתחמם לכ 20 דקות עד שהשבלולים תופחים. אופים כ 25 דקות עד שהעוגה מזהיבה. מצננים כ 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מערבבים אבקת סוכר ומשקה סויה או שקדים לעיסה. מזלפים על העוגה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)