שושני שמרים שוקולד עם זיגוג לבן
עוגת השמרים האהובה בגרסה טבעונית
המרכיבים ל12:
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/3 כוס מים
- 1/2 כוס משקה סויה או שקדים "תנובה"
- 1/3 כוס שמן
- 4 כפות סוכר
- 1/2 כפית קינמון או קליפת לימון מגוררת או תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 1 מעדן סויה בטעם שוקולד "תנובה"
- 1 כף קקאו
- 2 כפות אבקת סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר מגורר גס או קצוץ
- 50 גרם אבקת סוכר
- 2-3 כפות משקה קוקוס שקדים "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מערבל. בעזרת וו הלישה מערבבים ידנית לעיסה גושית (כדי למנוע התעופפות קמח כשמפעילים את המערבל). מרכיבים את וו הלישה ומערבלים כ 5-6 דקות לבצק גמיש ואחיד. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה-שעה וחצי עד השבצק מכפיל נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל של כ 40*30 ס"מ ובעובי של כ 3/4 ס"מ. מורחים את המעדן על הבצק, מפזרים קקאו, סוכר ושוקולד.
-
03.
מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין חדה חותכים מקטעים של כ 3-4 ס"מ. מעמידים את המקטעים בתבנית המשומנת במרחק של כ
-
04.
5-2 ס"מ זה מזה. מכסים בנילון ומניחים ליד התנור המתחמם לכ 20 דקות עד שהשבלולים תופחים. אופים כ 25 דקות עד שהעוגה מזהיבה. מצננים כ 15 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים אבקת סוכר ומשקה סויה או שקדים לעיסה. מזלפים על העוגה ומגישים.