עוגת שוקולד עסיסית וחלבית | השף הלבן

עוגת שוקולד עסיסית ומהירה להכנה

עוגת שוקולד מהירת הכנה וטעימה בטירוף! קלאסיקה שמתאימה לכל מצב: ימי הולדת של הילדים, פיקניקים, אירוח קיצי, קינוח לסעודות חגיגיות ועוד. חצי שעה והיא מוכנה

מאת: שיר אלגום
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שוקולד עסיסית ומהירה להכנה

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אבקת שוקולית
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • לקישוט - 100 גרם שוקולד לבן (לא חובה)
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    בקערת מיקסר מערבבים יחד ביצים, סוכר ושמן.

  • 03.

    מוסיפים שוקולית, קמח ואבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.

  • 04.

    ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה במחבת על אש קטנה עד שמתקבל מרקם אחיד.

  • 05.

    מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת המתוקה שהומסו לתוך קערת המיקסר תוך ערבוב ומערבלים עוד כשתי דקות לקבלת תערובת אחידה

  • 06.

    משמנים קלות את התבנית ושופכים פנימה את כל התערובת.

  • 07.

    מכניסים את העוגה לתנור למשך כ-40-30 דקות. כדאי מאוד לבדוק אחרי כ-20 דקות את העוגה מאחר שיש הבדלים בין תנור לתנור - העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ לתוכה יוצא נקי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    ממיסים במחבת 100 גרם שוקולד לבישול וחצי מיכל שמנת עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 09.

    מחוררים קלות את העוגה החמה ומצפים אותה בקרם השוקולד. 

  • 10.

    ממיסים שוקולד לבן ומפזרים בשולי העוגה פס צר. יוצרים עם קיסם צורות על גבי הציפוי. מקררים.

  • 11.

    מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת וכדור גלידת וניל.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(10936)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.