פסטה שמנת פטריות - מתכון מושלם, מהיר וקל להכנה | השף הלבן

ספגטי ברוטב שמנת ופטריות 

מתכון לרוטב פסטה קלאסי ואהוב שאף פעם לא נמאס לאכול! פטריות, שמנת וספגטי – ויש לכם מנת פסטה עשירה בטעם, מושלמת לארוחת ערב משפחתית.

מאת: ניב שני
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ספגטי ברוטב שמנת ופטריות 

המרכיבים ל 4:

  • 1 חבילת ספגטי ארוכים ודקים
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל בינוני
  • מלח (לפי הטעם)
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% / שמנת לבישול 10% השף הלבן
  • סלסלת פטריות שמפניון טריות (ניתן להמיר בפטריות שמפניון מקופסת שימורים)
  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורד
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • 200 גרם פתיתי עמק או פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: סיר בינוני

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני על אש קטנה-בינונית ממיסים את החמאה.

  • 02.

    חותכים דק לקוביות קטנות את השום והבצל.

  • 03.

    מוסיפים את הבצל והשום לסיר ומערבבים עד שהבצל נעשה שקוף.

  • 04.

    מוסיפים לסיר את הפטריות (במידה ומדובר בפטריות מקופסת שימורים יש לשטוף אותן לפני כן) ומערבבים עד לשינוי צבע הפטריות.

  • 05.

    מוסיפים לסיר את השמנת ומערבבים בעדינות.

  • 06.

    מוסיפים תבלינים לפי הטעם.

  • 07.

    מרתיחים מים בסיר נפרד ומבשלים את הספגטי.

  • 08.

    מסיימים את הבישול של השמנת מבלי להביא אותה לרתיחה. 

  • 09.

    כשהספגטי מוכן מסננים ממנו את מי הבישול ומעבירים אותו לכלי הגשה.

  • 10.

    יוצקים מעל הספגטי את הרוטב המוכן.

  • 11.

    מפזרים מעל פתיתי עמק או פתיתי פרמז'ן של השף הלבן ומגישים לצד סלט ירוק טרי.

  • 12.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3275)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.