עוגת שוקולד עם קצפת
עוגת שוקולד עם מלא קצפת שקשה לעמוד בפניה
המרכיבים ל20 מנות/ תבנית קפיצית 24 ס"מ:
- 250 גרם שוקולד מריר
- 125 גרם חמאה רכה
- 6 ביצים : 2 שלמות , 4 מופרדות
- 175 גרם סוכר (מופרד ל100 גר` ו 75 גר`)
- 2 כפות ליקר קוונטרו (לא הכרחי)
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף ליקר קוונטרו (לא הכרחי)
- חצי כפית אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מחממים את התנור ל180 מעלות. מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה.
-
03.
ממיסים את השוקולד בסיר כפול (באן מארי) מוסיפים חמאה ומערבבים (ממיסים אותה בשוקולד).
-
04.
טורפים את 2 הביצים השלמות ו-4 חלמונים עם 75 גר` סוכר ומוסיפים בעדינות אל השוקולד המומס, מוסיפים גם את הקוונטרו.
-
05.
בקערה אחרת מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה 100 גר` סוכר. מקציפים עד שהקצף יציב אך לא נוקשה מידי. מוסיפים מעט קצף לשוקולד כדי לאוורר אותו, ומקפלים פנימה את שארית הקצף. יוצקים לתבנית ואופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה עלתה, נסדקה במרכז והתייצבה.
טיימר מופעל
-
06.
מקררים את העוגה בתבנית על רשת (מרכזה ישקע בעת המהלך הזה).
-
07.
מוציאים אותה לצלחת או מגש עגול לאחר קילוף נייר האפייה.
-
08.
מקציפים את השמנת עד שנוצרת קצפת יציבה.
-
09.
אך לא קשה מאוד. ממלאים את המכתש בקצפת תוך החלקתה לשולי העוגה. ומנפים מעל אבקת קקאו.