עוגת שוקולד עם קצפת – קינוח ממכר | השף הלבן

עוגת שוקולד עם קצפת

עוגת שוקולד עם מלא קצפת שקשה לעמוד בפניה

מאת: דורית למדן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
עוגת שוקולד עם קצפת

המרכיבים ל20 מנות/ תבנית קפיצית 24 ס"מ:

  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 125 גרם חמאה רכה
  • 6 ביצים : 2 שלמות , 4 מופרדות
  • 175 גרם סוכר (מופרד ל100 גר` ו 75 גר`)
  • 2 כפות ליקר קוונטרו (לא הכרחי)
מצרכים לקצפת:
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ליקר קוונטרו (לא הכרחי)
  • חצי כפית אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים את התנור ל180 מעלות. מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    ממיסים את השוקולד בסיר כפול (באן מארי) מוסיפים חמאה ומערבבים (ממיסים אותה בשוקולד).

  • 04.

    טורפים את 2 הביצים השלמות ו-4 חלמונים עם 75 גר` סוכר ומוסיפים בעדינות אל השוקולד המומס, מוסיפים גם את הקוונטרו.

  • 05.

    בקערה אחרת מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה 100 גר` סוכר. מקציפים עד שהקצף יציב אך לא נוקשה מידי. מוסיפים מעט קצף לשוקולד כדי לאוורר אותו, ומקפלים פנימה את שארית הקצף. יוצקים לתבנית ואופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה עלתה, נסדקה במרכז והתייצבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מקררים את העוגה בתבנית על רשת (מרכזה ישקע בעת המהלך הזה).

  • 07.

    מוציאים אותה לצלחת או מגש עגול לאחר קילוף נייר האפייה.

  • 08.

    מקציפים את השמנת עד שנוצרת קצפת יציבה.

  • 09.

    אך לא קשה מאוד. ממלאים את המכתש בקצפת תוך החלקתה לשולי העוגה. ומנפים מעל אבקת קקאו.

הכנת? כאן מדרגים
(392)