עוגת שוקולד ללא גלוטן עם בננות - ללא צורך במיקסר | השף הלבן

עוגת שוקולד ללא גלוטן עם בננות

עוגה רכה ושוקולדית עם בונוס של בננות עם רוטב מייפל. מכינים אותה ממש בקלות, בלי מיקסר והיא אפילו ללא גלוטן

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד ללא גלוטן עם בננות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

המרכיבים:
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 75 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות אגוזים טחונים או שקדים טחונים
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
לשכבת הבננות:
  • 1/3 כוס מייפל
  • 3 בננות חצויות לאורכן
גודל תבנית: תבנית אינגלישקייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית. יוצקים לתבנית את רוטב המייפל ומסדרים עליו את הבננות כשהצד החתוך כלפי מטה.

  • 03.

    שמים בכלי מתאים את שוקולד וחמאה וממסים בהדרגה במיקרוגל או על הכיריים. מוסיפים סוכר וטורפים. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים קורנפלור, אגוזים, קקאו, מלח ואבקת אפיה וטורפים לעיסה אחידה.

  • 04.

    יוצקים את העיסה לתבנית על הבננות ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (יש להיזהר מאפיית יתר). מוציאים, מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה  ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.