עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון אפויה – מרשימה וטעימה | השף הלבן

עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון אפויה

המתכון הזוכה בתחרות המתכונים של אפיה עם גבינת נפוליאון!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון אפויה

המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

  • לשכבת הבראוניז:
  • 230 גרם שוקולד מריר 58%
  • 130 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כפית נס קפה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • לשכבת הגבינה:
  • 450 גרם גבינת נפוליאון 16%
  • 2 שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    שכבת הבראוניז:

  • 02.

    המיסו את השוקולד והחמאה, במיקרוגל, בפולסים קצרים של 30 שניות.

  • 03.

    הקציפו את הביצים והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

  • 04.

    הוסיפו אל מסת הביצים את השוקולד והמחאה המומסים והמשיכו לערבב.

  • 05.

    בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח המנופה, אבקת האפייה והנס קפה.

  • 06.

    הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את תערובת הקמח. המשיכו לערבב מעט לאיחוד, והפסיקו את פעילות המיקסר.

  • 07.

    שמנו מעט את תבנית האפייה ושיפכו פנימה את מסת הבראוניז.

  • 08.

    אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקותובתום האפייה מוצאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    שכבת הגבינה:

  • 10.

    במיקסר עם וו הגיטרה מערבבים ביחד את כל המרכיבים.

  • 11.

    שופכים את מסת הגבינה מעל שכבת הבראוניז, לאחר שהתקררה מעט, ומיישריםאת פני הגבינה.

  • 12.

    מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים -20 דקות לאחריהןמנמיכים את חום התנור ל- 120 מעלות ואופים

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 13.

    עוד 40 דקות(העוגה צריכה להיות יציבה בדפנות ומעט רוטטת במרכזה)

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 14.

    הכניסו את העוגה לצינון בטמפ' החדר ולאחר מכן העבירו אותה למקרר למשך הלילה. העוגה הכי טעימה ביום למחרת!

  • 15.

    ניתן לקשט את העוגה במעט שוקולד מומס

הכנת? כאן מדרגים
(507)