עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון אפויה
המרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
- לשכבת הבראוניז:
- 230 גרם שוקולד מריר 58%
- 130 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 3 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 כפית נס קפה
- 1 כפית אבקת אפיה
- לשכבת הגבינה:
- 450 גרם גבינת נפוליאון 16%
- 2 שמנת חמוצה "תנובה"
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה:
-
01.
שכבת הבראוניז:
-
02.
המיסו את השוקולד והחמאה, במיקרוגל, בפולסים קצרים של 30 שניות.
-
03.
הקציפו את הביצים והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
-
04.
הוסיפו אל מסת הביצים את השוקולד והמחאה המומסים והמשיכו לערבב.
-
05.
בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח המנופה, אבקת האפייה והנס קפה.
-
06.
הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את תערובת הקמח. המשיכו לערבב מעט לאיחוד, והפסיקו את פעילות המיקסר.
-
07.
שמנו מעט את תבנית האפייה ושיפכו פנימה את מסת הבראוניז.
-
08.
אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקותובתום האפייה מוצאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
שכבת הגבינה:
-
10.
במיקסר עם וו הגיטרה מערבבים ביחד את כל המרכיבים.
-
11.
שופכים את מסת הגבינה מעל שכבת הבראוניז, לאחר שהתקררה מעט, ומיישריםאת פני הגבינה.
-
12.
מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים -20 דקות לאחריהןמנמיכים את חום התנור ל- 120 מעלות ואופים
טיימר מופעל
-
13.
עוד 40 דקות(העוגה צריכה להיות יציבה בדפנות ומעט רוטטת במרכזה)
טיימר מופעל
-
14.
הכניסו את העוגה לצינון בטמפ' החדר ולאחר מכן העבירו אותה למקרר למשך הלילה. העוגה הכי טעימה ביום למחרת!
-
15.
ניתן לקשט את העוגה במעט שוקולד מומס