עוגת שוקולד בזיגוג משמש
עוגת נהדרת ששואבת השראה משילוב הטעמים של הזאכר־טורט – שוקולד, זיגוג משמש וציפוי שוקולד. המצרכים הם מהסוג שיש בכל בית וההכנה קלה ואיננה דורשת שימוש במיקסר.
המרכיבים ל8:
- ⅞ כוס (כוס פחות 2 כפות, 175 גרם) סוכר
- ¼ כוס אבקת קקאו
- 1 כפית גרגרים/אבקה קפה נמס
- ⅓ כוס (80 מ"ל) מים חמים מאוד (מהקומקום)
- 125 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 125 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
- 2 ביצים
- 1 כף שמן
- ¼ כוס (60 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קונפיטורה משמשים (אם היא מכילה חתיכות פרי גדולות צריך לקצוץ אותן)
- ⅞ כוס (כוס פחות 2 כפות, 110 גרם) קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט נדיב של מלח
- ¼ כוס קונפיטורה משמשים מחוממת ומסוננת
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 50 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות). משמנים תבנית מוארכת עמוקה 7x10x30 ס"מ בחמאה ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים את הסוכר עם הקקאו, עם הקפה הנמס ועם המים החמים בסיר בינוני. מוסיפים שוקולד וחמאה ומחממים מעל להבה נמוכה מאוד עד שהשוקולד והחמאה מתמוססים. מסירים מהאש וטורפים לתערובת חלקה.
-
03.
בקערה קטנה טורפים יחד ביצים, שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל וקונפיטורה. בוחשים את התערובת לתוך תערובת השוקולד. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, סודה ומלח וטורפים רק עד שהתערובת חלקה ובלי גושים.
-
04.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך 45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים. הופכים את העוגה על מגש ומסירים את הנייר.
טיימר מופעל
-
05.
מברישים את פני העוגה ואת דופנותיה בקונפיטורה החמה המסוננת. ממסים את השוקולד עם החמאה מעל אדים וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את תערובת השוקולד על העוגה ומחליקים בסכין גמישה. מצננים עד שציפוי השוקולד מתקשה.הערה: רצוי לשמור את העוגה מחוץ למקרר כדי שהציפוי לא יתקשה ויאבד את הברק.