עוגת שוקולד־קוקוס נהדרת
שכבות של עוגה שוקולדית עשירה ותערובת קוקוס שמנתית בציפוי שוקולד חלב
המרכיבים לעוגה בקוטר 26 ס"מ:
- ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים
- 1 כפית מחוקה גבישי קפה נמס
- 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
- 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 4 חלמונים מביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 6 חלבונים מביצים גדולות
- ¾1 כוסות (220 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- 4 כפות (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 1 כף סוכר
- ½ כפית גבישי קפה נמס מומסים ב־2 כפיות מים חמים
- 120 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
- 20 גרם חמאת "תנובה"
- ½1 כוסות (120 גרם) קוקוס טחון
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 חלמונים מביצים גדולות
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית עגולה 26 ס"מ, או מלבנית 30x23 ס"מ, או תבנית אחרת ששטחה דומה. מערבבים יחד בקערה את כל המצרכים לתערובת הקוקוס.
-
02.
בסיר קטן מערבבים יחד ¾ כוס סוכר, אבקת קקאו, קפה נמס וכוס מים רותחים עד שכל הקקאו נמס. מוסיפים חמאה ושוקולד ומערבבים מעל להבה נמוכה מאוד עד שהשוקולד והחמאה נמסים והתערובת חלקה.
-
03.
מסירים מהאש. טורפים את החלמונים עם תמצית הווניל. מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך תערובת השוקולד החמה בזרם דק, תוך ערבוב מתמיד.
-
04.
בקערה גדולה מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם ½ כוס הסוכר הנותרת.
-
05.
מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה גדולה, מוסיפים את תערובת השוקולד שבסיר, ומערבלים במהירות רק עד שאין יותר גושי קמח. מקפלים פנימה את הקצף.
-
06.
יוצקים לתבנית חצי מכמות תערובת השוקולד. מפזרים מעליה את תערובת הקוקוס, ומכסים בתערובת השוקולד הנותרת. אופים במשך כ־50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי ומרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים את העוגה בתבנית.
טיימר מופעל
-
07.
מכינים את הקרם. מחממים את השמנת במיקרוגל עם הסוכר ועם הקפה המומס במשך 30 שניות. מוסיפים את השוקולד, מחממים 30 שניות נוספות. מוסיפים את החמאה, וטורפים לתערובת חלקה. מצננים עד שהתערובת סמיכה מספיק ליציקה. יוצקים על העוגה.