עוגת כדורי שוקולד
עוגת שוקולד מיוחדת במינה שתהפוך כל יום הולדת לחגיגה של ממש

המרכיבים ל 10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- 30 ביסקוויטים "פתי בר" (1 חב' קטנה)
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 2 כפות סירופ מייפל או דבש
- 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
- אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
-
02.
שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
-
03.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
טיימר מופעל
-
05.
מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה (או למקפיא לשעה-שעתיים).
-
06.
שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה ומגישים קר.