מתכון נמסיס שוקולד – עוגת שוקולד שחיתות | השף הלבן

נמסיס שוקולד – עוגת שוקולד שחיתות

למכורים בלבד: עוגה שוקולדית, קרמית ורכה שתשמח את כל המשפחה.

מאת: יניב גור אריה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נמסיס שוקולד – עוגת שוקולד שחיתות

המרכיבים לתבנית 24:

  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם (2.5 חבילות) חמאה
  • 120 גרם סוכר
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%
  • 6 ביצים
  • קורט מלח
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים שמנת ומלח בסיר ויוצקים על השוקולד בקערה, מערבבים עד להמסה מלאה ומערבבים פנימה חמאה רכה, עד שהיא נטמעת בתערובת.

  • 02.

    מקציפים יחד ביצים וסוכר למשך כ-5 דקות במיקסר, עד לקציפה תפוחה ואוורירית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מאחדים את שתי התערובות בעדינות, יוצקים את התערובת האחידה לתבנית, מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור גדולה וממלאים אותה במים חמים.

  • 04.

    אופים בחום של 150 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה. 

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מצננים לטמפרטורת החדר (מומלץ להשאיר את העוגה בתנור כבוי למשך כחצי שעה עד שעה) ומעבירים למקרר לכמה שעות. לציפוי: 

  • 06.

    מרתיחים שמנת ומלח בסיר, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסה מלאה. 

  • 07.

    יוצקים על העוגה (מתחילים במרכז העוגה ונותנים לציפוי ליזול לדפנות העוגה ולצפות אותה). מנערים קלות למניעת בועות אוויר.

  • 08.

    מחזירים את העוגה למקרר למשך 25-30 דקות נוספות, עד להתייצבות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(4593)