נמסיס שוקולד – עוגת שוקולד שחיתות
למכורים בלבד: עוגה שוקולדית, קרמית ורכה שתשמח את כל המשפחה.
המרכיבים לתבנית 24:
- 350 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם (2.5 חבילות) חמאה
- 120 גרם סוכר
- 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%
- 6 ביצים
- קורט מלח
- 100 גרם שוקולד מריר
- 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים שמנת ומלח בסיר ויוצקים על השוקולד בקערה, מערבבים עד להמסה מלאה ומערבבים פנימה חמאה רכה, עד שהיא נטמעת בתערובת.
-
02.
מקציפים יחד ביצים וסוכר למשך כ-5 דקות במיקסר, עד לקציפה תפוחה ואוורירית.
טיימר מופעל
-
03.
מאחדים את שתי התערובות בעדינות, יוצקים את התערובת האחידה לתבנית, מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור גדולה וממלאים אותה במים חמים.
-
04.
אופים בחום של 150 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה.
טיימר מופעל
-
05.
מצננים לטמפרטורת החדר (מומלץ להשאיר את העוגה בתנור כבוי למשך כחצי שעה עד שעה) ומעבירים למקרר לכמה שעות. לציפוי:
-
06.
מרתיחים שמנת ומלח בסיר, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסה מלאה.
-
07.
יוצקים על העוגה (מתחילים במרכז העוגה ונותנים לציפוי ליזול לדפנות העוגה ולצפות אותה). מנערים קלות למניעת בועות אוויר.
-
08.
מחזירים את העוגה למקרר למשך 25-30 דקות נוספות, עד להתייצבות.
טיימר מופעל