רולדה תותים וקצפת בנגיעות פטל | השף הלבן

רולדה תותים וקצפת בנגיעות פטל

אין מי שלא אוהב רולדה – ואת זו תאהבו במיוחד. גלילת קקאו כהה ממולאת קצפת, יולו פאטיסייר ופטל והמון תותים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדת תותים וקצפת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12 מנות:

  • 3 ביצים גדולות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • ½ כפית וניל
  • ½ כוס (60 גרם) קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ½1 כפות קקאו
  • 2 כפות חלב
  • 2 כפות שמן
  • 2-1 כפות אבקת סוכר לזרייה
למלית:
  • 200 גרם תותי שדה יפים
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 גביע יולו שוקולד לבן בטעם קרם פטיסייר ופטל
  • אבקת סוכר לעיטור
גודל תבנית: תבנית תנור גדולה 30x36 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    4pt 0cm

  • 02.

    4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:

  • 03.

    0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

  • 04.

    משמנים תבנית תנור גדולה 30x36 ס"מ (או תבנית מלבנית אחרת ששטחה דומה), ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בדף של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 05.

    בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך 7-5 דקות לקציפה תפוחה מאוד וסמיכה מאוד. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח וקקאו, ומנפים שוב על קציפת הביצים. מערבלים במהירות איטית עד שתערובת הקמח נבלעת למחצה בקציפה. יוצקים מסביב את החלב המעורבב בשמן, ומשלימים את איחוד התערובות בתנועות קיפול במרית.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומיישרים לשכבה בעובי אחיד. אופים במרכז התנור במשך 15-12 דקות, עד שפני העוגה יבשים ומרכזה קפיצי למגע. מוציאים את התבנית מהתנור, והופכים את העוגה על דף של נייר אפייה זרוי באבקת סוכר. משחררים ומסירים את נייר האפייה העליון, ומגלגלים את הרולדה עם נייר האפייה שמתחתיה לגלילה הדוקה. משהים לצינון.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 07.

    שומרים 4-3 תותים יפים לעיטור, וקוצצים את השאר לקוביות קטנות. מקציפים את השמנת עם תמצית הווניל ועם הסוכר לקצפת רכה. מוסיפים את אבקת הפודינג, ומקציפים לקצפת יציבה.

  • 08.

    פותחים את הרולדה המגולגלת, וחותכים בסכין את השוליים הנוקשים מסביב. מורחים את הקצפת על הרולדה - משאירים 7-6 ס"מ נקיים לאורך אחד השוליים הצרים. מניחים כפיות יולו על הקצפת, ומורחים מעט בגב הכפית. מפזרים את קוביות התותים, ומגלגלים את הרולדה לגלילה מהשוליים הצרים המרוחים בקצפת לעבר השוליים הנקיים. מעבירים למגש, מכסים ונותנים לרולדה לנוח ולהתייצב במקרר במשך שעתיים לפחות. לפני ההגשה מנפים על חלקה העליון של הרולדה מעט אבקת סוכר, ומעטרים ברבעי תותים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)