"קרלבסקי"- עוגת טורט מלכותית
עוגה שכבות בצקית עם קרם וניל נימוח
המרכיבים ל14 מנות:
- חמאת "תנובה" רכה
- 4 כוסות קמח
- 0.75 כוס סוכר
- 3 ביצים
- שקית אבקת אפייה
- שקית סוכר וניל
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
- 2 כפות דבש גדושות
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- כוס חלב "תנובה"
- חבילת שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 1 צנצנת קונפיטורת פובידל
הוראות הכנה:
-
01.
לשכבות הבצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח עם המרגרינה ומערבבים.
-
02.
מוסיפים בהדרגה את יתר מרכיבי הבצק, ומאחדים יחד עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
-
03.
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים שווים בגודלם, ועוד כדור אחד קטן יותר.
-
04.
מרדדים כל כדור, מניחים מעל צלחת בקוטר של 28 ס״מ וחותכים את השאריות שמסביב.
-
05.
אופים כל עלה מרודד בנפרד, למשך כ10 דקות, בתנור שחומם לחום של 180 מעלות, עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
06.
את הכדור הקטן, לאחר האפייה, יש לפורר מיד עם הידיים – בזהירות כי הוא חם.
-
07.
הכנת הקרם: מקציפים את כל חומרי מלית הקרם עד לקבלת קרם יציב.
-
08.
הרכבת העוגה: לוקחים שכבת בצק ומורחים אותה בקרם, מעל הקרם מורחים שכבת קונפיטורה, מניחים מעל עוד שכבת בצק וכן הלאה.
-
09.
מורחים את העוגה היטב מכל הצדדים באמצעות הקרם.
-
10.
מפזרים מעל העוגה ומצדדיה את פירורי הבצק (מהכדור הקטן).
הידעת?
הקטע המעניין עם קינוחים הוא שלכל חג יש את הקינוח המתאים לו ביותר. למשל, בשבועות כל עם ישראל נהנה מעוגות גבינה מפנקות. בחנוכה מצד שני, כולם מתענגים על סופגניות מטוגנות. עוגות דבש, לדוגמה, אוכלים בראש השנה ועוגיות קוקוס ובוטנים ללא גלוטן בפסח. אם אתם מחפשים קינוח חדש ומפתיע לחג שבועות הקרוב, יש לנו פתרון בשבילכם - קבלו מתכון לקרלבסקי – עוגת שכבות גיאורגית משגעת המורכבת משכבות ביסקוויט דקיק ופריך בטעמי דבש מענגים, המשודך לקרם וניל עשיר ומנחם, עם פירורי בצק מפנקים מעל. מדובר מעדן ממלכת העוגות הגיאורגיות שתעשה לכולם חגיגה בפה עם טעם משגע!