פאי יוגורט של קיץ עם גרנולה
חגיגה של טעמים! בטארט מוזלי מפתיע וקוצר מחמאות על בסיס יוגורט וגרנולה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל12:
לקלתית:
- 150 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר
- 1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל אינסטנט
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
לקרם היוגורט:
- 1 גביע (200 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32-38% השף הלבן - קרה מאוד
- 1/2 1 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
לקישוט ולהגשה:
- פירות טריים
- גרנולה
- 2 כפות דבש
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה. מוסיפים שיבולת שועל וחמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת לחה. מהדקים את התערובת לתחתית ודפנות תבנית הפאי ומצננים במקפיא במשך כרבע שעה.
-
02.
קרם יוגורט: בקערת מיקסר שמים יוגורט, אבקת סוכר שמנת ותמצית וניל ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. יוצקים את הקרם על גבי הקלתית ומיישרים את החלק העליון. מצננים במשך כשעתיים במקרר להתייצבות.
-
03.
קישוט והגשה: חותכים פירות ומסדרים בחלק העליון של הפאי בצורה חופשית. מפזרים מעט גרנולה לקישוט ומגישים עם דבש.
הכנת? כאן מדרגים