מתכון פאי דובדבנים מהיר הכנה | השף הלבן

פאי דובדבנים מהיר הכנה

מתכון נפלא שמכינים בכמה דקות לפאי דובדבנים טעים ומפנק

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי דובדבנים מהיר הכנה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לתבנית פאי:

  • 1 חבילת בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 4 כוסות דובדבנים מתוקים "סנפרוסט"
  • 4 כפות קורנפלור
  • ½ כוס סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • מיץ סחוט מ- ½ לימון
  • ¼ כפית תמצית שקדים
  • 15 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה
  • סוכר, לזרייה מעל
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית פאי עמוקה במעט חמאה.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הדובדבנים, קורנפלור, סוכר, קליפת ומיץ לימון ותמצית השקדים ומערבבים בעדינות.

  • 03.

    מגלגלים גליל בצק אחד ליריעה ומניחים בתבנית הפאי. בעזרת קצות האצבעות מהדקים את הבצק לדפנות התבנית ובעזרת סכין חדה מסירים את הבצק העודף מעבר לשולי התבנית.

  • 04.

    בעזרת כף מחוררת, מעבירים את תערובת הדובדבנים לתבנית אבל לא את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה. מנקדים את מילוי הדובדבנים בחתיכות החמאה.

  • 05.

    מגלגלים את גליל הבצק הנותר ליריעה ובזהירות מניחים מעל הפאי לכיסוי. בעזרת סכין חדה מסירים את הבצק העודף מעבר לשולי התבנית ומהדקים את הבצק כך שהמילוי לא יזלוג החוצה במהלך האפיה.

  • 06.

    בקערית קטנה, מניחים את הביצה ו-2 כפות מים וטורפים היטב. מברישים את פני הפאי בביצה הטרופה וזורים מעל סוכר.

  • 07.

    בעזרת סכין חדה, חורצים בבצק 3-4 חתכים לשחרור האדים ואופים בתנור כ-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    מורידים את חום התנור ל-175 מעלות ואופים עד להזהבה, כ-25 דקות נוספות. מניחים לפאי להתקרר מעט לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(193)