פאי גבינה, חמאת בוטנים וקצפת | השף הלבן

פאי גבינה, חמאת בוטנים וקצפת

קינוח נפלא לימים חמים. קלתית עוגיות פריכה ומלית אוורירית של גבינה, חמאת בוטנים וקצפת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי גבינה, חמאת בוטנים וקצפת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • לקלתית הפירורים:
  • 180 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות לפרורים עדינים
  • 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • למלית:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כף סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה "תנובה" 9% (אפשר גם 5%)
  • ½ כוס (140 גרם) חמאת בוטנים חלקה ("קלאסית")
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לעיטור: חופן בוטנים מטוגנים במלח קצוצים גס
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

     

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, ומהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות של תבנית פאי (רצוי מתפרקת) בקוטר 24 ס"מ. אופים את הקלתית במרכז התנור במשך 8 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מקציפים את השמנת עם כף סוכר. בקערה שנייה מערבלים יחד גבינה, חמאת בוטנים, אבקת סוכר, תמצית וניל ודבש לתערובת חלקה. מוסיפים רבע מכמות הקצפת, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שכמעט כל הקצפת נבלעת בתערובת הגבינה. מוסיפים את הקצפת הנותרת, ומקפלים אותה לתוך תערובת הגבינה.

  • 04.

    מניחים כפות גדושות מתערובת  הגבינה בקלתית הצוננת - מקפידים שהתערובת תמלא את כל הקלתית. לא מחליקים את פני התערובת. מפזרים למעלה את הבוטנים הקצוצים. מכסים בפעמון עוגה ומקררים במשך 8 שעות לפחות, רצוי במשך לילה.הצעת הגשה לימים חמים ממש: להעביר את הפאי למקפיא שעתיים־שלוש לפני ההגשה, ולהגיש אותו קפוא למחצה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)