פאי גבינה ותפוחים - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פאי גבינה ותפוחים

השילוב המושלם בין עוגת גבינה לפאי תפוחים! מתכון מנצח של נטלי לוין שמתאים לכל בראנץ' או ארוחה חלבית חגיגית

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי גבינה ותפוחים
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 10-12 מנות:

לבצק פריך:
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון
  • 1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
לתפוחים המקורמלים:
  • 4 תפוחי עץ מזן גראני סמית'
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • מיץ מ-1/4 לימון
לפירורים:
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (1/2 כוס) סוכר
  • 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל מהירה
  • קורט מלח
למלית גבינה:
  • 1/4 חבילה (125 גרם) גבינת כנען תנובה
  • 1/2 גביע (125 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
לקישוט:
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

  • 02.

    מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

  • 03.

    מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.

  • 04.

    עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

  • 05.

    על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים.

  • 06.

    דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.

  • 07.

    מקפיאים את הקלתית במשך כשעה.

  • 08.

    אפייה עיוורת: מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 09.

    מקמטים נייר אפייה, פורשים מחדש ומסדרים אותו על גבי הקלתית הקפואה.

  • 10.

    ממלאים את הקלתית עם הנייר בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה.

  • 11.

    אופים בצורה זו במשך 12-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

    מסירים את הנייר והקטניות בזהירות וממשיכים לאפות עוד 5-6 דקות עד שהקלתית מתחילה לקבל גוון זהוב בהיר.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 13.

    מצננים בטמפרטורת החדר.

  • 14.

    תפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ.

  • 15.

    מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה ומעבירים את קוביות התפוחים למחבת.

  • 16.

    מערבבים תוך כדי בישול על להבה גבוהה במשך 2-3 דקות עד שהתפוחים מעט מקבלים צבע.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 17.

    מוסיפים דבש, סוכר, קינמון ומיץ ומערבבים היטב תוך כדי בישול.

  • 18.

    מנמיכים את גובה הלהבה וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות עד שקוביות התפוחים מעט מתרככות, אך עדיין די מוצקות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 19.

    פירורים: בקערה שמים קמח, סוכר, חמאה, שיבולת שועל ומלח ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית די גסה. זה בסדר אם הפירורים לא יהיו אחידים בגודלם!

  • 20.

    שומרים במקפיא עד הרכבת הפאי.

  • 21.

    מלית גבינה: בקערה שמים גבינת כנען, מסקרפונה, סוכר, ביצה, וניל, מלח וקורנפלור ומערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה. זה בסדר אם יש מעט גושים של גבינה, הם יתמוססו באפייה.

  • 22.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 23.

    יוצקים את מלית הגבינה על גבי הקלתית החצי-אפויה ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 24.

    מסדרים את התפוחים המקורמלים על גבי מלית הגבינה בשכבה אחידה ומעליהם מפזרים את הפירורים בצורה חופשית.

  • 25.

    אופים את הפאי במשך 35-45 דקות או עד שהפירורים מזהיבים והמלית מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 26.

    מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

  • 27.

    מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

  • 28.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(13)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.