עוגת תפוחים ותמרים ללא תוספת סוכר | השף הלבן

עוגת תפוחים ותמרים ללא תוספת סוכר

עוגה נהדרת, עסיסית ועשירה בטעמים שהיא לא רק טעימה להפליא אלא גם מלאת מרכיבים בריאים, מתוקה ובלי טיפת סוכר לבן או תחליפים! כדאי לנסות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת תפוחים ותמרים ללא תוספת סוכר
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8-12:

  • 200 גרם תמרים מגולענים (210-220 גרם עם הגלעינים)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כוס רסק תפוחי עץ (רסק מוכן או מ 2-3 תפוחים קלופים טחונים)
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כף חומץ תפוחים או חומץ 5%
  • 1/2 כוס ריבת תפוחים (או פרי אחר) ללא סוכר על בסיס רכז פירות
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 3 ביצים
  • 1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • לציפוי: 1 כף ריבה ללא סוכר + 2 כפות אגוזים קצוצים
גודל תבנית: תבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

  • 02.

    שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, אבקת הסודה ורסק התפוחים ומעבדים למחית.

  • 03.

    מוסיפים חמאה, חומץ, ריבה, מלח וקינמון ומעבדים שוב למחית. מוסיפים את הביצים ומעבדים למחית חלקה ואוורירית.

  • 04.

    מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה חלקה ולא יותר.

  • 05.

    יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מוציאים ומצננים. מורחים ריבה על העוגה, בוזקים אגוזים ומגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.

  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.