עוגת תפוחים הפוכה טבעונית ללא גלוטן
בחושה קלת הכנה קלאסית לקפה של אחרי הצהריים, שהיא גם טבעונית וגם ללא גלוטן
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 4:
- שמן לשימון התבנית
- לתחתית: 1 תפוח גדול או 2 תפוחים קטנים, מגולענים, קלופים ופרוסים דק
- 1 גביע מעדן סויה BIO "תנובה"
- 1/3 כוס רסק תפוחי עץ
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כף חומץ
- 1/3 כוס שמן
- 1/3 כוס סוכר
- 1/3 כוס קמח טפיוקה
- 1/3 כוס קמח תירס
- 1/3 + 1/4 כוס שקדים טחונים
- 1 כפית סודה לשתיה
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות.
-
02.
מסדרים את פרוסות התפוח בחפיפה על פני תחתית התבנית ואם נותרות פרוסות מסדרים שכבה שניה.
-
03.
טורפים סויה, רסק תפוחים, קינמן, חומץ, שמן וסוכר לבלילה אחידה. מערבבים קמח טפיוקה, קמח תירס, שקדים טחונים, סודה ומלח בקערה נפרדת. מאחדים את שתי הקערות וטורפים לבלילה אחידה.
-
04.
יוצקים את הבלילה על פרוסות התפוחים ואופים 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים