עוגת שוקולד עם קרם חלבה ושוקולד לבן
מתכון לעוגת שוקולד עם קרם חלב ושוקולד לבן מרשימה בציפוי גנאש שוקולדי עשיר שלא תוכלו להשאר אדישים אליה!
המרכיבים ל8 מנותתבנית בגודל 24 ס"מ:
- 200 גרם קוביות שוקולד מריר
- 4 ביצים, מופרדות
- 0.25 כוס סוכר
- 0.5 כוס קפה
- קורט מלח
- 0.5 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
- 100 גרם קוביות שוקולד מריר
- 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
- 80 גרם חלבה, מפוררת
- 100 גרם קוביות שוקולד לבן
- 200 גרם קוביות שוקולד מריר
- 4 ביצים, מופרדות
- 0.25 כוס סוכר
- 0.5 כוס קפה
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבסיס: ממיסים את השוקולד בסיר. בקערה נפרדת מערבלים את החלמונים עם 2 כפות סוכר. כשמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה מוסיפים את השוקולד המומס תוך כדי ערבול איטי. מוסיפים קפה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
02.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
03.
במיקסר מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ויתרת הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד ויוצקים לתוך תבנית משומנת. אופים כ-20 דקות, עד שנוצר קרום פריך על פני המוס האפוי.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים גנאש: בסיר מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד שימס. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כ-30 דקות. מערבבים היטב ויוצקים על המוס האפוי. מרפדים את דפנות התבנית ביריעת פלסטיק קשיחה או נייר אפייה (לשמירה על מראה השכבות). משאירים במקרר עד שמתקשה (מספר שעות).
טיימר מופעל
-
05.
מכינים קרם חלבה ושוקולד לבן: מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החלבה והשוקולד ומערבבים היטב עד שימסו. מורידים מהאש, מכסים ומשהים כשעה. אחרי שעה מערבבים היטב, מצננים לגמרי ומקררים למשך הלילה (אפשר להקפיא לכמה שעות).
-
06.
מקציפים את התערובת לקבלת קרם עשיר ומשטחים או מזלפים אותו על שכבת הגנאש. מקררים.
-
07.
מכינים מוס שוקולד: פועלים בדיוק לפי ההנחיות להכנת הבסיס, ויוצקים על קרם החלבה והשוקולד הלבן. מצננים עד להגשה