עוגת שוקולד-תפוז טבעונית ומפתיעה! | השף הלבן

עוגת שוקולד-תפוז עם קרם שוקולד וקישוט קליפות תפוז

חובבי השילוב שוקולד – תפוז יחגגו על העוגה הזו: שוקולדית רכה ועסיסית מצופה קרם שוקולד וקליפות תפוז מסוכרות

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד-תפוז עם קרם שוקולד וקישוט קליפות תפוז
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 2 גביעי מעדן סויה ALTERNATIVE בטעם שוקולד
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס משקה סויה או שקדים תנובה ALTERNATIVE
  • 2 כפות חומץ
  • 2/3 כוס שמן
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות גרידת קליפת תפוז
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1.75 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3/4 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
לקרם:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן
לעיטור:
  • רצועות דקיקות מהחלק הכתום של קליפת 1 תפוז (יש מכשיר מיוחד לכך או בעזרת קולפן וסכין חדה)
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס מים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 180 מעלות. טורפים בקערה מעדן, מיץ, משקה, חומץ, שמן סוכר וגרידת קליפת תפוז. מערבבים בקערה נפרדת את יתר המרכיבים. מאחדים את תכולת שתי הקערות ויוצקים לתבנית משומנת. אופים כ 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 02.

    ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרו ומערבבים עם השמן. מורחים על העוגה המצוננת.

  • 03.

    מחממים מים וסוכר עד שהסוכר נמס. מצרפים את קליפת התפוז ומבשלים 3-4 דקות נוספות. מסננים ומפזרים על פני העוגה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.