עוגת שוקולד-תפוז עם קרם שוקולד וקישוט קליפות תפוז
חובבי השילוב שוקולד – תפוז יחגגו על העוגה הזו: שוקולדית רכה ועסיסית מצופה קרם שוקולד וקליפות תפוז מסוכרות
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 2 גביעי מעדן סויה ALTERNATIVE בטעם שוקולד
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/4 כוס משקה סויה או שקדים תנובה ALTERNATIVE
- 2 כפות חומץ
- 2/3 כוס שמן
- 2/3 כוס סוכר
- 2 כפיות גרידת קליפת תפוז
- 1/4 כוס קקאו
- 1.75 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3/4 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
לקרם:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן
לעיטור:
- רצועות דקיקות מהחלק הכתום של קליפת 1 תפוז (יש מכשיר מיוחד לכך או בעזרת קולפן וסכין חדה)
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס מים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 180 מעלות. טורפים בקערה מעדן, מיץ, משקה, חומץ, שמן סוכר וגרידת קליפת תפוז. מערבבים בקערה נפרדת את יתר המרכיבים. מאחדים את תכולת שתי הקערות ויוצקים לתבנית משומנת. אופים כ 35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.
טיימר מופעל
-
02.
ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרו ומערבבים עם השמן. מורחים על העוגה המצוננת.
-
03.
מחממים מים וסוכר עד שהסוכר נמס. מצרפים את קליפת התפוז ומבשלים 3-4 דקות נוספות. מסננים ומפזרים על פני העוגה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים